Politica si administratie

Digitalizare, digitalizare, se întâmplă la Simeria

Un nou proiect de investiții semnat de administrația publică din Simeria. Este vorba de digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. Un proiect de 3 milioane de lei.

Să îmbunătățească relația cu cetățenii
„Am semnat un contract important pentru implementarea unei soluții inte­li­gente de digitalizare a serviciilor oferite cetățenilor. Acest proiect, finanțat din fon­duri europene în valoare de 3 mili­oane lei, va transforma modul în care ce­tățenii interacționează cu instituția, oferindu-le acces facil și rapid la o gamă largă de servicii. Prin intermediul acestui proiect, Primăria orașului Simeria își dorește să se modernizeze și să îm­bu­nătățească relația cu cetățenii, ajungând mai aproape de nevoile și așteptările comunității”, a declarat Iulius Bedea (foto), primarul orașului Simeria.
Digitalizarea administrației publice lo­cale presupune folosirea de către sec­torul public a tehnologiilor informației și comunicațiilor cu scopul de a îmbunătăți furnizarea de informații și servicii în­cu­ra­jând participarea cetățenilor la procesul de luare a deciziilor și responsabilizarea partenerului instituțional în mod trans­parent și eficient. Obiectivele unui pro­iect de digitalizare, în funcție de ne­voile existente si resursele disponibile, pot fi similare cu următoarele: îmbunătățirea accesului la informațiile și serviciile oferite de către autoritățile adminis­tra­ției publice printr-o deservire rapidă și eficient, reorganizarea și restructurarea proceselor administrative sau chiar eliminarea unor procese, îmbunătățirea schimbului de informații și servicii între autoritățile publice centrale si su­b­or­do­nate, îmbunătățirea calității serviciilor publice de către administrația publică cen­trală, promovarea responsabilității, efi­cienței și transparenței serviciilor pu­blice oferite cetățenilor. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura