„Diamant” şi acoliţii lui, o nouă condamnare la închisoare

9 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Recidivistul din Valea Jiului, nepotul său şi încă un amic au spart mai multe bancomate ale unor bănci. Aceştia colindau ţara şi cu nişte dispozitive inventate de ei reuşeau să fure sume de bani din ATM-uri.

Furturile pentru care Curtea de Apel Craiova a dictat o nouă condamnare în dosarul celor trei spărgători de bancomate din Valea Jiului au fost făcute în ultimul trimestru din 2017. Au furat sume de bani din bancomate din Craiova, Filiaşi şi Rovinari, dar şi din Târgu Jiu. Astfel, au fost anchetaţi în două dosare penale distincte, iar dacă în primul instanţa din Gorj a dictat deja pedepsele, în cel instrumentat de procurorii doljeni, condamnarea a venit acum. Judecătorii craioveni i-au iertat de infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, pentru că suspecţii au reuşit să demonstreze că nu se ştiau de multă vreme şi nu aveau un plan elaborat de a jefui bancomatele. Aurel Stănescu zis ”Diamant” a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar nepoţii săi, Florin Codreanu şi Ţală Moise au primit câte un an cu suspendare. Aceştia vor trebui să presteze o muncă neremunerată la Primăria Vulcan, sentinţa fiind definitivă. Dat fiind faptul că faptele s-au petrecut în perioada în care au acţionat şi în Gorj, pedepsele primite în cele două dosare ar putea fi contopite.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fără audienţe la Primăria Deva!

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Deva, întrunit ieri, 9 martie 2020, a hotărât suspendarea programului...

Prefectul de Hunedoara: Dacă aveam 3 cazuri de coronavirus în Deva, închideam oraşul!

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat, ieri, că, dacă la Deva va mai fi confirmat un nou caz de...

Virusul ucigaş anulează şi Bursa locurilor de muncă

Bursa locurilor de muncă, „Bursa mărţişorului”, ce urma să aibă loc joi, în 12 martie, în judeţul Hunedoara, a fost...

Închide