Dezvoltarea turismului, o şansã pentru judeţ

2 aprilie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

După reuşitele înregistrate în atragerea de finanţări externe în domeniul modernizării infrastructurii de drumuri, Consiliul Judeţean Hunedoara îşi îndreaptă, acum, atenţia asupra programelor de finanţare a dezvoltării turismului, dar în special, în promovarea ofertei şi a imaginii judeţului.

Promovare pe Internet, la TV…

Proiectul cu finanţare nerambursabilă (de la Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR şi cofinanţat de la bugetul de stat) vizează consolidarea turismului, prin promovarea folclorului, monumentelor istorice şi a artei populare în judeţul Hunedoara şi are o valoare de aproape un milion de lei, din care aproape 820.000 lei sunt nerambursabili. Conştienţi că viitorul economic al judeţului depinde şi de dezvoltarea turismului, consilierii judeţeni au fost de acord ca această sumă să fie cheltuită în avans de către Consiliul Judeţean Hunedoara, până la rambursarea banilor de la bugetul de stat.

„Scopul proiectului este de a stimula cererea turistică internă pentru vacanţe şi călătorii în judeţul Hunedoara, creşterea gradului de informare al turiştilor cu privire la obiectivele culturale din judeţul nostru – prin realizarea unui portal de informaţii de turism, dezvoltarea produsului turistic, prin înfiinţarea turismului de sănătate în Geoagiu, Baia Sărată, Vaţa şi stimularea cererii pentru produsele turistice locale”, afirmă preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.

Crearea unui portal de informaţii turistice implică o finanţare de 21.000 lei, 793.636 lei sunt alocaţi realizării materialelor publicitare şi 20.000 lei promovării prin intermediul posturilor de televiziune. Ca efect pe termen scurt, conducerea CJH speră într-o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă, prin ameliorarea calităţii mediului, înfrumuseţarea judeţului, oferirea de noi posibilităţi de agrement şi refacere pentru turişti. Totodată, promovarea prin turism a judeţului Hunedoara înseamnă şi îmbunătăţirea imaginii judeţului în ţară şi străinătate.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Petre Lupu 1 spune:

    Sa o vedem macar realizata. Ca de tromboanele lui MIM suntem satui pana peste cap

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal week-end

Liga a II-a, etapa a XXII-a, sâmbătă 3 aprilie, ora 11.00: „U” Cluj – Fortuna Covaci; UTA Arad – FC...

Cuvântul episcopului Gurie către credincioşi

Românii din vechime, strămoşii noştri, vedeau în Paşti serbarea Învierii Mântuitorului, dovadă a învierii noastre. Era pentru ei evenimentul cel...

Record de medalii la gimnastică

Sportivele de la C.N.S. – C.S.S. „Cetate” Deva au fost în prim-planul ediţiei 2010 a Campionatelor Naţionale a cluburilor sportive...

Închide