Dezastru la simularea Evaluării Naţionale. Mai puţin de jumătate dintre elevi au reuşit să obţină medii mai mari de cinci

 

elevi_95665500_48263100     Numai 44,1 la sută dintre elevii hunedoreni de clasa a VIII-a care au susţinut simularea evalurării naţionale au reuşit să aibă medii mai mari de cinci. Cele mai mici note au fost la Matematică.

Deşi subiectele primite nu au avut o complexitate ridicată, ci una medie, la nivel naţional, judeţul Hunedoara s-a clasat pe locul 31 din 42 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Cele mai multe note de trecere au fost obţinute la Limba şi literatura română – 65 la sută, fiind mai apoi urmată de Limba maternă – 57,1 la sută, iar la coadă s-a aflat Matematica – 24,7 la sută.

La nivel naţional promovabilitatea este de 48,7 la sută. Din cauza rezultatelor mai mult decât slabe, Ministerul Educaţiei Naţionale a impus efectuarea unor ore de pregătire obligatorii, dar şi analiza la nivelul clase a lucrărilor fiecărui elev, pentru a vedea unde a greşit şi astfel să fie corectate lacunele. (Loredana Goangă)

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare