Dezamăgire pentru susținătorii săi din județ. AVRAM IANCU A ABANDONAT în ultramaratonul de la Polul Nord

9 martie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

 

      Hunedoreanul Avram Iancu s-a retras din  ultramaratonul de la Polul Nord, potrivit unui anunţ postat astăzi, după amaiză, pe pagina sa de Facebook, dar și pe cea a competiţiei 6633 Arctic Ultra.
Retragerea a avut loc pe traseul dintre punctele de control 1 şi 2, după aproape 77 de kilometri parcurși, în condițiile în care până la luarea deciziei de a se retrage din cursă se afla pe poziția a treia, după românul Tibi Ușeriu și irlandezul Patrik L Toole. Aceeași decizie au luat-o și alți trei participanți, așa că în acest moment în cursă au rămas 18 concurenți.

Polisportivul din Petroşani nu a postat încă o declaraţie prin care să arate care au fost motivele ce l-au determinat să ia o asemenea decizie.
În cursă au mai rămas trei români: Tiberiu Uşeriu, câştigătorul ultimelor două ediţii ale ultramaratonului, Polgar Levente, din Aiud, singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat în concurs, şi Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada.

Startul în ultramaratonul 6633 Arctic Ultra a fost dat joi seara în Eagle Plains (Canada), concurenţii trebuind să străbată cei 617 kilometri ai cursei în cel mult opt zile, la temperaturi care pot scădea până la minus 60 de grade Celsius. Finalul cursei este programat la Tuktoyaktuk.

După 24 de ore de la start, coloana de participanți se întinde la aproximativ 50 km între primul și ultimul concurent. Românul Tibi Ușeriu, câștigătorul ultimelor două ediții, se afla pe primul loc, trecând de checkpoint 2 și având peste 115 km parcurși și 1,5 ore de oprire. La rândul său, Polgar Levente se afla pe poziția a 6-a, iar Florentina Iofcea pe pozitia a 15-a.  (Mircea Crivăț)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Viorel Nicula spune:

    Romanii din America sunt alaturi de tine. Publicatia Miorita USA Newspaper din Sacramento,California te-a inteles.Cu respect ,Viorel Nicula

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bărbatul dispărut de trei luni, găsit mort în Mureş

După trei luni de la data dispariţiei, cadavrul lui Miclea Romulus (foto), din satul Teiu, comuna Lăpugiu de Jos, a...

Accident grav pe DN 76 Deva – Brad

         Un bărbat a suferit mai multe traumatisme şi a rămas încarcerat în maşina personală, în urma...

CNS Cetate Deva joacă acasă primul meci din retur

Astăzi, cu începere de la ora 15, pe Stadionul Cetate din Deva este programată prima partidă din actualul sezon al...

Închide