FlashSport

Devencele, în „linia întâi” la Mondiale

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Amelia Racea (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, a fost desemnată de antrenori să deschidă seria evoluţiilor echipei României la bârnă, iar colega sa, Raluca Haidu, va intra prima în concurs la sol. Prima româncă în arena Mondialelor va fi Ana Porgras, care e pe locul unu pe lista de la sărituri.
Miza pe valoare şi siguranţă
Echipa feminină a României îşi va începe cursa spre podiumul Campionatelor Mondiale de Gimnastică „Tokyo 2011”, azi, în subdiviziunea a doua a calificărilor. Tricolorele vor lua startul la ora locală 13.15 (7:15 ora României) alături de echipa Venezuelei şi de alte două grupe mixte, alcătuite din sportive din Finlanda, Croaţia, Portugalia şi Danemarca. Competiţia a început practic de ieri, când colectivul de antrenori, format din Octavian Belu, Lucian Sandu, Raluca Bugner şi Florin Cotuţiu (Cetate Deva), a decis şi a anunţat ordinea intrării în concurs a gimnastelor tricolore. Mizând pe o strategie clasică, bazată pe valoare şi siguranţă, tehnicienii au ales să înceapă evoluţiile la fiecare aparat cu gimnaste care prezintă exerciţii de un bun nivel şi despre care se ştie că „stăpânesc” respectivul aparat. Tehnicienii urmăresc astfel crearea unei bune impresii brigăzii de arbitre, printr-un exerciţiu de bun nivel, şi câştigarea de moral pentru sportivele care vor urma.
Cetate Deva, în rol principal
Ca o nouă dovadă că ambele gimnaste de la „Cetate” Deva au un rol de prim-plan în echipă, devencele vor deschide seria evoluţiilor României la două aparate. Amelia Racea are misiunea de a lucra prima pe „puntea suspinelor” (bârnă), alegerea antrenorilor fiind justificată de faptul că Racea e campioană europeană la acest aparat. La rândul ei, Raluca Haidu va fi prima din echipa tricoloră care va intra pe covorul de la sol. La sărituri, prima pentru România va fi campioana europeană, Ana Porgras, iar la paralele, startul va fi dat de Diana Bulimar. Lidera de experienţă şi palmares a echipei noastre, Cătălina Ponor, va avea rolul de a încheia triumfător evoluţia României, întrucât va evolua între ultimele la sărituri, sol şi  paralele. De subliniat faptul că  fetele vor executa doar o singură
săritură, astfel că la acest aparat, totul se joacă pe o singură carte. România are nevoie de concentrare maximă, întrucât se ştie că în prima zi, pot exista ezitări la notare.
Criteriu de calificare la Olimpiadă
Concursul de calificări la feminin se va încheia mâine, cu ultimele subdiviziuni. Finalele pe echipe vor avea loc în 11 octombrie (feminin) şi 12 octombrie (masculin), fiind urmate de finalele la individual compus (13 octombrie la feminin, 14 octombrie la masculin). În 15-16 octombrie, vor avea loc finalele pe aparate. Mondialele din acest an reprezintă criteriu de calificare olimpică, primele opt echipe clasate urmând să primească biletele pentru Londra 2012. Rezultatele de mâine vor desemna şi gimnastele care vor evolua în finala de la individual compus şi în cele de la aparate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura