Devean hărţuit de un poliţist din Crişcior

18 aprilie 2016 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Din câte se pare, uneori, cetăţenii care apelează numărul unic de urgenţă 112, pentru a semnala o infracţiune, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a pune mâna pe telefon. Asta ar fi concluzia unei situaţii petrecute într-o comună de la noi din judeţ, atunci când un bărbat a chemat poliţiştii să prindă hoţul şi a picat singur în capcană, întinsă, spune el, chiar de oamenii legii.

L-a încătuşat fără motiv
Mai exact, în 3 aprilie, deveanul Alexandru Moţ (foto), în timp ce se afla la casa părintească din localitatea Podul Morii, comuna Crişcior, a observat mai mulţi indivizi care tăiau lemne dintr-o  pădure privată din zonă, pe care le încărcau într-o autoutilitară. Motiv pentru care a sunat la 112, pentru a sesiza oamenii legii. La faţa locului a venit un echipaj de poliţie, care a ajuns, coincidenţă sau nu, după ce tăietorii de lemne au plecat din pădure. Iar, ce a urmat după aceea poate fi considerat de-a dreptul revoltător. „Deşi echipajul de poliţie s-a prezentat la locuinţa mea, poliţistul nu a fost interesat să meargă să vadă locul de unde s-au încărcat lemnele. În schimb, agentul principal de poliţie Adrian Goia mi-a spus să mă prezint la Postul de Poliţie din comună cu actul de identitate, după care a întors maşina la 180 de grade şi dus a fost. Toată scena a fost văzută de o vecină, care se afla în acel moment în locuinţa mamei. Am mers la postul de poliţie, unde agentul a scris ceva pe o foaie şi m-a somat să o semnez. Am refuzat şi m-am ridicat să plec. În acel moment, agentul a încuiat uşa şi m-a încătuşat. Am stat încătuşat câteva minute, fiind întrebat din nou dacă semnez acea hârtie, lucru pe care nu l-am făcut. Într-un final, după ce l-am rugat să-mi scoată cătuşele, spunându-i că-i un abuz, m-a eliberat”, ne-a spus Alexandru Moţ. Acesta a mai precizat că toată întâmplarea l-a dus la concluzia că hoţii de lemne ar fi pe o mână cu oamenii legii. Altfel nu poate să-şi explice cum a fost pus în această situaţie.

Poliţist cu abilităţi de paparazzo
Şi, fiindcă experienţa prin care a trecut la postul de poliţie din Crişcior nu a fost suficient de dură, venit la Deva, Alexandru Moţ a găsit în cutia poştală încă un „cadou” făcut de oamenii legii. O amendă în valoare de 500 de lei, pe motiv că a solicitat organele de poliţie neadecvat. Dar, nu motivul dat de poliţişti în susţinerea amenzii l-a şocat pe devean. Ci, aşa cum spune Alexandru Moţ, martor în procesul verbal de contravenţie, întocmit de agentul Adrian Goia, a fost trecut tocmai şoferul dubei pe care a văzut-o în pădure, Nicolaie Ciurca, din Crişcior. Uimit de păţania prin care a trecut, deveanul nu a stat cu mânile în sân, ci a căutat să-şi facă dreptate. A contestat amenda în instanţă, a mers în audienţă la şeful Poliţiei din Brad, de unde a primit şi un răspuns. Doar că linişte tot nu are. Alexandru Moţ susţine că zilele trecute, în timp ce muncea pe proprietatea sa din Crişcior, a primit ameninţări voalate, de la agentul de poliţie Adrian Goia. „A venit peste mine cu telefonul mobil să mă filmeze şi mi-a spus: Ai grijă ce faci, mâine să nu pleci de acasă”, ne-a declarat deveanul.

Dosar pentru purtare abuzivă
Totuşi, cazul nu pare a rămâne în umbră, odată ce a ajuns în atenţia superiorilor agentului din Crişcior. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, ambele aspecte sesizate de Alexandru Moţ sunt anchetate de oamenii legii. „Ca urmare a prezentării în audienţă la şeful Poliţiei municipiului Brad, s-a dispus verificarea aspectelor sesizate vizavi de problema. Concluziile acestor verificări au fost transmise către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, procurorii urmând să continue ancheta sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi abuz în serviciu. De asemenea, a fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea semnalată de tăiere ilegală de arbori, dosarul fiind instrumentat de poliţiştii din Crişcior”, a adăugat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Barbu Adrian spune:

  BOLOVANI LEGII

 2. Barbu Adrian spune:

  SI PAPISTI RUSINE

 3. Barbu Adrian spune:

  DADIAM CU EI DE PAMANT

 4. FLORIN spune:

  Pai cum credeti ca se poate fura atita in tara asta,numai cu protectia oamenilor legi,isi mai rotunjesc si ei saraci veniturile,daca au lefuri asa mici.

 5. deva spune:

  Cinste deveanului ca nu s- a lăsat călcat in picioare de un milițian care e mâna in mâna cu Hoții de lemne

 6. Claudiu spune:

  Terminati voi nu il cunoasteti pe acest om , la cateva zile a fost prins chiar el la furat de material lemnos nemarcat

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Inspectoarea cu mita, trimisă în arest la domiciliu

Inspectorul fiscal de la Mediu, Andrea Hannelore Săvulescu Burcuş (foto), a scăpat de răcoarea de după gratii.

A căzut într-o râpă adâncă

Un bărbat de 80 de ani din localitatea Vărmaga a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce...

Pompierii au ecologizat şi reîmpădurit o zonă defrişată

Un echipaj de pompieri al Detaşamentului Deva a participat la finele săptămânii trecute la o acţiune de ecologizare într-o zonă...

Închide