Deva va fi înfrumuseţată cu cuperoze

4 iunie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Întrebarea cu schepsis

06 intrebarea cu schepsisÎntrebare:
Conducerea Primăriei Deva a hotărât să facă o investiţie majoră în municipiu şi să înlocuiască trandafirii şi panseluţele plantate în spaţiile verzi cu cuperoze, care sunt de trei ori mai scumpe, dar sunt mai rezistente la secetă. Ce părere aveţi despre această iniţiativă?

Elena Magda1. Elena Magda, 62 ani, Deva, pensionară
Eu zic să lase trandafirii, că sunt mai frumoşi şi sunt flori din moşi-strămoşi, originali. Plus de asta, nici nu ştiu ce sunt alea cuperoze…

Madalina Bancu2. Mădălina Bancu, 19 ani, Deva, studentă
Mi se pare o mare prostie, având în vedere că la stadion nu au fost în stare să pună tartan pe pista de alergare, nu cred că este nevoie să schimbe acum florile din oraş. Astea sunt nişte tâmpenii.

Emanuel Daniel3. Emanuel Daniel Bogdan, 40 ani, Ohaba, agricultor
Mai bine să facă locuri de muncă, de asta avem nevoie. Să lase în pace florile, că noi nu avem unde să muncim ca să câştigăm nişte bani, ne pun tot felul de piedici.

Calin Codea4. Călin Codea, 34 ani, Deva, operator apă şi canal
Trandafirii şi panseluţele sunt flori tradiţionale, de pe vremea lui Ceauşescu. Dacă cuperozele costă mai mult, nu văd rostul să investească în aşa ceva, pentru că sunt alte priorităţi care trebuie rezolvate de urgenţă. Mai bine să le lase aşa cum sunt.

Romulus Laslau5. Romulus Laslău, 64 ani, Deva, pensionar
Nu sunt specialist în horticultură şi nu pot să-mi dau cu părerea. Ca şi cetăţean al Devei, cred că spectrul trebuie să fie cât mai pestriţ, este monotonie dacă există numai un tip de flori. Dar nu pot să îmi dau cu părerea dacă este bine sau nu să înlocuiască trandafirii cu cuperoze. Oricum, tot ce este mai frumos, este şi mai scump, nu?

Explicaţie:
cuperoză = afecţiune a pielii care apare la oameni în vârstă, caracterizându-se printr-o coloraţie roşie-violacee a pomeţilor obrazului şi a nasului; (Conform DEX)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
O nouã speranţã pentru Monica Iacob-Ridzi

Cererea de întreruperea executării pedepsei din motive de sănătate formulată de Monica Iacob-Ridzi (foto) are un nou termen de judecată...

Ce spectacole avem la teatrul devean, în iunie

Teatrul de Artă din Deva propune pentru luna curentă atât reprezentaţii caritabile, cât şi piese care deşi au mai fost...

Veste bunã pentru pensionarii din minerit

Senatorul Haralambie Vochiţoiu (foto) vine cu o veste bună pentru pensionarii mineri din Valea Jiului. Miercuri, 3 iunie a.c., în...

Închide