Politica si administratie

Deva Trans a pierdut traseele pentru transportul public din municipiu

04 Microbuze-Deva-3-660x330Natalia Bumbac

Consiliul local Deva a aprobat ieri în şedinţă extraordinară atribuirea temporară către SC Tirius Transtur SRL a traseelor 4, 5, 6 şi 7 de transport public din municipiu, trasee care au fost asigurate până acum de către o altă firmă de transport, S.C. Devatrans S.A.

O nouă licitaţie
„Aceasta era soluţia legală, provizorie, pe care am luat-o, pentru a nu bloca tot sistemul de transport public din municipiu. Din 2005, au fost două firme de transport care operau pe raza municipiului Deva, din păcate, nici una nu corespunde cerinţelor cetăţenilor, nu a primarilor sau a Consiliului local. Atribuim provizoriu patru trasee operatorului SC Tirius Transtur SA, iar în paralel căutăm soluţii pentru a crea un transport public modern. Ne gândim să organizăm o nouă licitaţie, pe baza unor criterii mai permisive şi la licitaţie să se specifice că serviciul de transport public din Deva se acordă doar pentru o perioadă de doi ani, cu prelungire de maximum un an. În acelaşi timp, primăria să facă o investiţie în infrastructura necesară funcţionării acestui serviciu în condiţii decente. Vrem ca aceste licitaţii să se încheie până la sfârşitul lunii iunie, să existe un nou operator local, acceptat şi de cetăţenii Devei”, a declarat primarul Petru Mărginean.
Trebuie menţionat că anul trecut au fost organizate patru licitaţii privind atribuirea transportului public din Deva către un operator, doar că nimeni nu a câştigat licitaţia, pentru că nu îndeplinea condiţiile prevăzute în caietul de sarcini.

A pierdut în instanţă
SC Devatrans SA a pierdut trasele 4, 5, 6 şi 7, pentru că a pierdut procesul prin care a cerut anularea actului emis de Primăria Deva, prin care s-a dispus anularea autorizaţiilor de transport public local, pentru microbuzele din dotare. Decizia Primăriei Deva de a retrage autorizaţiile operatorului de transport a fost luată în februarie 2012, după ce o comisie constituită în baza unei dispoziţii a primarului a constatat încălcări ale contractului. Neregula depistată de autorităţile locale a constat în faptul că SC Devatrans SA Deva asigura o cursă regulată pentru fostul Hypermarket Real, acum Auchan, fără autorizaţie. „Din actele depuse la dosar rezultă că reclamanta SC Devatrans SA nu a respectat prevederile contractului de cesiune a transportului public local, iar pe traseele atribuite acesteia, efectua fără autorizaţie transport privat de călători pentru Hypermarketul Real”, se arată în sentinţa instanţei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.