ActualitateComunitate

Deva, pe bicicletă

Magdalena Șerban

Deva se bucură de piste de biciclete finanțate din fonduri europene, iar dezideratul administrativ este ca ast­fel de trasee să asigure accesul spre centrul municipiului şi implicit către toate obiectivele de interes socio-cultural şi economic din zonă. Cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (S.P.Î.G.M.)
s-au îngrijit de marcarea lor prin vop­sire, iar acțiunea va continua.
,,În urma dispoziției dată de domnul primar Florin Oancea, am început să vop­sim cu vopsea bicomponentă, spe­cială și cu rol antiderapant, pistele de biciclete de pe Bulevardul Decebal și de pe Bulevardul 22 Decembrie, urmând să continuăm și în zona drumului na­țional, pentru a acoperi toată legătura. De asemenea, am mai făcut marcaje la sensurile giratorii și la scuaruri plus la o parte din borduri”, a transmis directorul SPÎGM Deva, Irinel Faur (foto dreapta). „Si­gu­ranța pietonilor și a biciliștilor, utilizarea modurilor de transport alter­native și regenerarea urbană a spațiului public sunt doar câteva obiective stra­tegice. Bicicleta este principalul motor al mo­bilității urbane sustenabile în ma­rile orașe europene, așa că ne-am pro­pus să dezvoltăm infrastructura de ci­clism urban ce este o soluție de trans­port ne­poluant, mai ales în con­textul măsurilor privind protecția climei, re­du­cerea zgomotului și gestionarea ca­lității ae­rului”, susține Florin Oancea (foto stânga), edi­lul șef al reședinței de județ.

Reamintim
Devenii se pot adresa Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Muni­cipală pentru prestarea unor activităţi eco­nomice cum ar fi: lucrări de între­ţinere a spaţiilor verzi şi lucrări de do­borât arbori şi tăieri de corecţie pe do­meniul privat, care se vor executa pe cheltuiala proprie a solicitanţilor, după obţinerea avizelor şi acordurilor legale și în termenii stabiliți în conformitate cu prevederile de mediu, producţie şi vânzare material dendro-floricol, în­chi­riere maşini şi utilaje. Pentru informații suplimentare şi comenzi de lucru îi puteți contacta la numărul de telefon: 0254-233.588.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura