Deva, invadată de mărţişoare

Cristina Ghenea

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, comercianţii de flori şi mărţişoare au împânzit străzile reşedinţei de judeţ. Peste 100 de tarabe deţin autorizaţii de la Primăria Deva, de ocupare a domeniului public pentru vânzarea mărţişoarelor şi a produselor specifice zilelor de 1 şi 8 Martie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Dorin Zamfirache, 114 autorizaţii de vânzare a mărţişoarelor au fost eliberate către persoanele fizice şi agenţii economici interesaţi să comercializeze în aceste zile articolele  specifice celor două sărbători tradiţionale de la începutul lunii martie. Concomitent cu acordarea autorizaţiilor de vânzare, poliţiştii locali au început controalele la tarabele instalate pe străzile din centrul municipiului, pentru a-i depista pe comercianţii clandestini, însă până acum, nu au fost nevoiţi să aplice nici o amendă. „Circa 70 de comercianţi au fost verificaţi, pentru a vedea dacă au acordul primăriei şi doar în câteva cazuri au fost găsite nereguli. În urma unor avertismente, însă, vânzătorii au intrat în legalitate, ca atare, nu am fost nevoiţi să amendăm pe nimeni, deocamdată”, a precizat Dorin Zamfirache.
Acesta a adăugat că poliţiştii vor continua controalele până la încheierea perioadei de Mărţişor, iar cei care vor fi prinşi că ocupă ilegal domeniul public riscă amenzi de până la 500 de lei. Mai mult, în cazul comerţului ilicit, vânzătorilor li se va confisca toată marfa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.