Deva are nevoie de un om care se ţine de promisiuni

24 octombrie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Sunt deputat în Parlamentul României, în urma alegerilor din decembrie 2016. Timp de aproape patru ani am fost directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara. Din această postură cunosc extrem de bine situaţia pensionarilor. Din păcate, pensionarii noştri sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale! Iar acest lucru nu este de ieri, de azi.
PSD nu i-a uitat însă niciodată pe pensionari! În 2017 au avut loc două majorări de pensii: la 1 ianuarie cu 5.25 la sută şi la 1 iulie, când punctul de pensie a crescut la 1.000 lei. În plus, pensiile sub 2.000 lei sunt scutite de impozit din luna martie. Aşadar, am respectat programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile din 2016.
Mai departe, s-a luat în calcul ca Legea pensiilor să se aplice în două etape: în prima etapă, respectiv anul 2018, va creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 lei, din luna iulie, exact cum s-a întâmplat şi anul acesta.
În a doua etapă, din 2019, se aplică integral legea, ceea ce presupune corectarea sistemului şi recalcularea tuturor pensiilor. Această a doua etapă este un proces de durată, întrucât nu se pot calcula, peste noapte, cinci milioane de pensii. Dar, ca să ne asigurăm că se respectă programul de guvernare, creşterea punctului de pensie la 1.100 lei este prevăzută în bugetul de stat pe 2018, banii fiind prinşi în buget. În 2020, punctul de pensie va ajunge la 1.775 lei.
Aşadar, aşa cum spuneam, PSD are grijă de pensionari. Are grijă de oameni! Iar partidul nostru se ţine de promisiuni! Deva are nevoie de un om care se ţine de promisiuni! Deva are nevoie de un primar care are grijă de oameni. Iar acesta este Petru Mărginean! Un om pentru oameni, un om cu care putem să avem grijă de deveni!

Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara

(Comandat de Partidul Social Democrat, cod unic de identificare mandatar financiar: 51170005.)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Pensionar spune:

    Toma esti un mare grohaitor,ai mintit impreuna cu colegul de cocina resmerita ca recalcularea grupelor1/2 se finalizeaza in 2017 si de asemenea ati mintit ca recalcularile aduc bani in plus la pensionari! Asa ca duceti-va unde a dus mutu iapa cu psd cu tot! Mincinosii dracului!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Asigurare de sănătate pentru membrii de familie ai hunedorenilor care lucrează în străinătate

Hunedorenii care lucrează în alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European pot să îşi asigure membrii...

Uricani: 13 blocuri vor fi anvelopate din bani europeni

Administraţia publică din Uricani a semnat contractul pentru realizarea proiectării şi asistenţei tehnice aferente programului de investiţii câştigat din bani...

Orăştie: alte trei investiţii majore, finanţate din bani guvernamentali

De curând, edilul-şef al municipiului Orăştie a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, trei contracte de...

Închide