Sport

Deva are cei mai buni fotbalişti dintre muzicanţi

O echipă formată din interpreţi şi instrumentişti de muzică din Deva a câştigat o interesantă competiţie de minifotbal, desfăşurată la Zădăreni, în judeţul Arad. Denumită „Cupa Muzicanţilor”, turneul a fost adjudecat de echipa din Deva, care a depăşit grupări din Oradea, Timişoara, Arad, Râmnicu Vâlcea, Zalău, Drobeta Turnu Severin sau Lugoj.

12 echipe au luptat pentru trofeu
Chiar dacă meseria lor de bază este întreţinerea atmosferei la petreceri şi spectacole, muzicanţii deveni dovedesc că se pricep şi la sport, în special la fotbal. O echipă formată de interpreţi şi instrumentişti deveni şi-a adjudecat turneul de minifotbal „Cupa Muzicanţilor”, ajuns la ediţia a doua şi desfăşurat la Zădăreni (Arad). La competiţie au participat 12 echipe din Arad, Deva, Timişoara, Oradea, Zalău, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin şi Lugoj, împărţite în două grupe. Fiecare echipă a avut pe teren cinci jucători de câmp şi un portar, iar partidele au durat câte 10 minute.

Cupa şi titlul de cel mai bun jucător, câştigate de deveni
Repartizaţi în grupa B, devenii au obţinut o victorie în timpul regulamentar şi două la lovituri de departajare, fiind învinşi de două ori. În faza sferturilor s-au calificat opt echipe, împărţite din nou în două grupe. Muzicanţii deveni au reuşit să treacă şi de aceasta, cu două rezultate de egalitate şi o victorie. În semifinale au trecut de o grupare din Oradea, după executarea penaltiurilor, iar marea finală a fost câştigată tot de la punctul cu var, scor 2-1, în faţa altei grupări din Oradea. În ultimul act, eroul devenilor a fost portarul Florin Balea, care a apărat două lovituri de departajare. Pe lângă trofeul pus în joc, echipa din Deva a fost recompensată şi cu un titlu individual, pentru cel mai bun jucător al turneului, acordat lui Ionel Titi Almăşan. „A fost un turneu frumos, destul de dificil, având în vedere că s-au jucat multe meciuri, la o temperatură ridicată. Chiar dacă am avut şi şansă în unele partide, suntem bucuroşi că am câştigat această competiţie şi sperăm să nu rămână singura. Cupa Muzicanţilor va deveni o tradiţie, tot în acest an, ea va fi organizată şi la Deva, unde sperăm să fim susţinuţi”, a declarat Ovidiu Drăgan, căpitanul echipei devene. Pentru a nu minimaliza meritele celorlalţi jucători, să consemnăm întreaga componenţă a echipei din Deva, formată din Florin Balea – portar; Ionel Titi Almăşan, Ovidiu Drăgan, Florin „Pictoru” Luca, Petru „Luşu” Dobromir şi Raul Şerban – jucători de câmp. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura