Deva a rămas fără echipă de handbal feminin

15 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ovidiu Mănăstire

Aşa cum anunţa la începutul săptămânii trecute, Marian Muntean, preşedintele echipei Cetate Deva, a retras trupa alb-albastră din Liga Naţională de handbal feminin. Cum era de aşteptat, cele mai bune handbaliste au semnat imediat cu formaţii de prim eşalon.

„Voiam să continui, dar unele jucătoare aveau alte intenţii!”
La începutul săptămânii trecute, Marian Muntean afirma că în proporţie de 90 la sută va retrage echipa de handbal feminin Cetate Deva din Liga Naţională, nemaidorind să o finanţeze de unul singur. Chiar dacă a mai încercat în ultimul moment să continue, preşedintele şi finanţatorul trupei alb-albastre a trimis vineri hârtia oficială de retragere către Federaţia Română de Handbal. „Am trimis hârtia oficială la Federaţia Română de Handbal. La începutul săptămânii am făcut o şedinţă cu echipa şi eram dispus să continui, chiar dacă autorităţile nu m-au ajutat deloc. Dar am pus punct după ce am văzut gradul de nesimţire şi indolenţă a unora. Plecaseră cele două fete împrumutate de la Cisnădie. Dar şi celelalte care au rămas erau venite cu alte intenţii, nu să ajute echipa să scape de retrogradare. Am constatat că îşi doresc altceva, jucătoare pe care le-am respectat şi atunci când au solicitat sprijin pentru familie”, a spus Muntean.

Vor sta două echipe pe etapă, nu va retrograda nimeni
Odată cu retragerea echipei devene, Liga Naţională de handbal feminin va rămâne cu 12 echipe, după ce şi CSM Ploieşti abandonase competiţia, iar din primul eşalon nu va mai retrograde nimeni în mod direct. Locurile 11 şi 12 vor merge la barajul de promovare-retrogradare. Pentru că turul de campionat nu s-a încheiat, echipei devene i se vor anula toate rezultatele şi în fiecare etapă rămasă, două grupări vor sta, cu excepţia rundei a XIX-a, când Deva şi Ploieşti trebuiau să se întâlnească direct.

Cele mai valoroase devence şi-au găsit alte grupări
Cum era de aşteptat, cele mai bune jucătoare devene au semnat deja cu alte cluburi, mai ales că 15 ianuarie a fost ultima zi a perioadei de transferuri. Astfel, Dana Abed-Kader şi Sabrina Lazea au ajuns la HC Zalău, Andreea Mărginean a semnat cu Măgura Cisnădie iar Cristina Strahan va juca la CSM Unirea Slobozia. Campioana mondială de junioare, Dana Abed-Kader, 20 de ani, a fost cea mai „vânată” jucătoare deveană, fiind dorită, pe lângă HC Zalău, de HCM Rm. Vâlcea, CSM Roman, Danubius Galaţi şi CSM Slatina. Handbalista născută în Siria a ales însă clubul sălăjean, aflat pe locul 3 în primul eşalon. „Este un pivot abil, tehnic şi de viteză, apărătoare bună la nivel de intermediar. Când se pune la punct cu pregătirea fizică, Dana Abed-Kader sper să devină o jucătoare importantă pentru echipa noastră. Cred că până la sfârşitul acestui ciclu olimpic, una dintre Abed-Kader şi Ostase se va impune la naţionala mare, dacă nu chiar amândouă. Depinde şi de Dana, cum va creşte. Înainte să semnăm, am avut discuţii clare cu jucătoarea, ce vreau să facă”,  a spus managerul lui HC Zalău, Gheorghe Tadici.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acţiune specială a pompierilor din Deva. Două lebede au fost salvate de pe o baltă îngheţată

O echipă de pompieri din Deva a participat, ieri, la o acţiune de salvare mai aparte, ca să nu spunem...

Mihai Eminescu, geniul literar pe care Deva nu l-a uitat

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat ieri, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale - ziua de naştere a marelui poet Mihai...

Bulina neagră, 13.01.2017

Marian Muntean, preşedintele echipei de handbal Cetate Deva Pentru că, deşi ştia că nu are potenţial financiar să susţină singur...

Închide