Denisa Golgotă şi Anamaria Gherghel, sportivii hunedoreni ai anului 2016

15 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ovidiu Mănăstire

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara a făcut publice clasamentele celor mai buni sportivi din judeţ pe anul 2016. Gimnasta Denisa Golgotă a fost desemnată cea mai bună sportivă la discipline olimpice iar jucătoarea de fotbal-tenis Anamaria Gherghel e numărul unu la sporturile neolimpice.

Două gimnaste şi un atlet, pe podiumul sporturilor olimpice
Chiar dacă anul 2016 a fost unul din cele mai slabe pentru gimnastica românească, nu mai puţin de cinci sportive din această disciplină au fost incluse în primele 10 locuri ale clasamentului sportivilor din judeţul Hunedoara pe anul trecut. Denisa Golgotă a câştigat titlul de cea mai bună sportivă hunedoreancă în 2016, graţie celor trei medalii cucerite la Campionatul European de gimnastică pentru junioare, desfăşurat la Berna. Podiumul este completat de atletul Bogdan Sitoianu, medaliat cu bronz european şi balcanic la juniori II, în proba de săritura în lungime, şi Ioana Crişan, o altă gimnastă deveancă medaliată cu echipa la europeanul de junioare.

Clasament dominat de deveni
Locurile 4 şi 5 la sporturile olimpice revin tot gimnasticii, Olivia Câmpian şi Carmen Ghiciuc ocupând aceste poziţii. Pe locul 6 s-a clasat judoka Mihaela Chiss, de la SCM Deva, iar poziţia 7 i-a revenit lui Răzvan Marcu, tir cu arcul, tot de la SCM Deva. Pe locul 8 se situează o altă gimnastă, Alisia Botnaru, iar luptătoarea Denisa Fodor, ocupă locul 9. Ultimul loc din top 10 îi revine înotătoarei Raluca Mera (CSŞ Hunedoara), singura sportivă din acest clasament care nu face parte dintr-un club devean.
Fotbal-tenisul domină ierarhia disciplinelor neolimpice
Clasamentul sporturilor neolimpice este acaparat de fotbal-tenis, sportivii de la Comexim R Lupeni dominând de ani buni această disciplină la nivel mondial şi european. Multipla campioană Anamaria Gherghel a câştigat, la fel ca în ultimii ani, titlul de cea mai bună sportivă hunedoreancă la discipline neolimpice, ea fiind urmată pe următoarele şase locuri de colegii săi de club, Ana Maria Rizescu, Mariana Lică, David Lică, Darius Pufu, Letiţia Bivolaru şi Daniel Popovici. Abia pe locul 8 găsim un sportiv din altă disciplină, Andrei Dobrescu, karateka la Elite Center Hunedoara. Locul 9 i-a revenit luptătoarei de taekwondo, Andra Kovaci, de la Cristal Haţeg, iar poziţia a 10-a o împart Andreea Polifronie, karateka de la CSM Petroşani şi Robert Dan Alexandru, luptător de wushu, AS Fuji Vulcan. Reprezentanţii DJST Hunedoara au precizat că la sporturile neolimpice, clasamentul poate suferi modificări de la locul 3 în jos, pentru că nu au centralizat toate rezultatele. De asemenea, Gala Sportului Hunedorean va avea loc cel mai probabil la jumătatea lunii februarie, în funcţie de programul sportivilor.

Clasament sporturi olimpice
1. Denisa Golgotă – gimnastică artistică, CNS Cetate Deva
2. Bogdan Sitoianu – atletism, CNS Cetate Deva
3. Ioana Crişan – gimnastică artistică, CNS Cetate Deva
4. Olivia Câmpian – gimnastică artistică, CNS Cetate Deva
5. Carmen Ghiciuc – gimnastică artistică, CNS Cetate Deva
6. Mihaela Chiss – judo, SCM Deva
7. Răzvan Marcu, tir cu arcul, SCM Deva
8. Alisia Botnaru, gimnastică artistică, CNS Cetate Deva
9. Denisa Fodor, lupte libere, CNS Cetate Deva
10. Raluca Mera, înot, CSŞ Hunedoara

Clasament sporturi neolimpice
1. Anamaria Gherghel, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
2. Ana Maria Rizescu, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
3. Mariana Lică, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
4. David Lică, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
5. Darius Pufu, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
6. Letiţia Bivolaru, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
7. Daniel Popovici, fotbal-tenis, Comexim R Lupeni
8. Andrei Dobrescu, karate, Elite Center Hunedoara
9. Andra Kovaci, taekwondo, Cristal Haţeg
10. Andreea Polifronie, karate,  CSM Petroşani
11 . Robert Dan Alexandru, wushu, Fuji Vulcan

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deva a rămas fără echipă de handbal feminin

Aşa cum anunţa la începutul săptămânii trecute, Marian Muntean, preşedintele echipei Cetate Deva, a retras trupa alb-albastră din Liga Naţională...

Acţiune specială a pompierilor din Deva. Două lebede au fost salvate de pe o baltă îngheţată

O echipă de pompieri din Deva a participat, ieri, la o acţiune de salvare mai aparte, ca să nu spunem...

Mihai Eminescu, geniul literar pe care Deva nu l-a uitat

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat ieri, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale - ziua de naştere a marelui poet Mihai...

Închide