Comunitate

Deva: A început distribuirea gratuită a laptelui praf pentru bebeluşi

Magdalena Șerban

Direcția de Asistență Socială Deva (DAS) a început campania de dis­tri­buire a laptelui praf gratuit, destinat nou-născuților cu vârsta între 0 – 6 luni, care nu beneficiază de lapte m­a­tern. Produsul (Milupa Milumil) se acordă în cadrul Programului Na­țio­nal de Sănătate a Femeii și Copilului și poate fi solicitat pentru bebelușii din reședința județului, dar și din alte localități hunedorene ale căror pri­mă­rii nu au încheiat un contract cu Di­rec­ţia de Sănătate Publică Hunedoara.

 

Maximum 5 cutii, lunar, pentru un copil

Laptele praf se distribuie pe bază de rețetă, eliberată de medicul de familie, iar în mod obligatoriu aceasta trebuie să conțină informații precum de­nu­mirea cabinetului medical, datele de iden­tificare ale copilului (nume şi pre­nume, vârstă, CNP), criteriul de în­ca­dra­re în program, numărul fişei de con­sultație (din registrul de consultaţie), diagnosticul “alimentat artificial sau mixt”, denumirea formulei de lapte praf indicat și cantitatea recomandată, data prescripţiei (luna în curs) plus semnătura şi parafa medicului. Orice informație suplimentară se poate ob­ține apelând numărul de telefon 0724.253.852 (Biroul Administrativ), de luni până joi, între orele 8:00-16:30 și vineri, în intervalul 8:00-14:00. Tranșa actuală alocată înseamnă 180 de kilograme de lapte praf, aflate în depozitul DAS Deva. De altfel, de la începutul anului curent, Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit 180 de kilograme de lapte praf gratuit – des­tinat atât copiilor între 0-6 luni, cât și celor între 6-12 luni, iar în 2022, cantitatea a fost de 600 de kilograme (peste jumătate fiind solicitată pentru copii de 0-6 luni, din municipiul Deva
și din alte 11 localități ale județului Hunedoara). Foarte important de reținut este că laptele praf gratuit se distribuie la sediul DAS Deva, aflat pe Strada I.L. Caragiale, nr. 4, etaj 1.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura