Eveniment

Deţinuţii, consiliaţi în vederea reintegrării

Carmen Cosman

Foştii deţinuţi din judeţul Hunedoara vor fi ajutaţi să se reintegreze în comunitate, în cadrul unui program derulat de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în colaborare cu Penitenciarul Bârcea Mare. În plus, instituţiile implicate şi-au propus să reducă riscul de recidivă.
Iniţiatorii programului „Reducerea riscului de recidivă” sunt de părere că, prin colaborarea inter-instituţională la nivel de comunitate între factorii cu atribuţii în domeniul politicii sociale, se poate atinge mai uşor obiectivul propus. Deja a avut loc o primă întâlnire în acest sens, desfăşurată în Camera de Consiliu a Tribunalului Hunedoara. Astfel, la invitaţia Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, s-au reunit reprezentanţi ai mai multor instituţii din comunitate, a fost prezentat scopul programului, dar şi etapele acestuia. La întâlnire, au participat şeful serviciului şi doi consilieri de probaţiune, un reprezentant al Tribunalului Hunedoara, reprezentanţi ai Penitenciarului Bârcea Mare, ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara, ai Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi ai Asociaţiei „AS 200” Alba Iulia–Centrul de Incluziune Socială Deva.    
„Reprezentanţii instituţiilor participante şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui, prin prisma atribuţiilor pe care le au, la facilitarea reintegrării sociale a persoanelor eliberate din detenţie. Întâlnirea a reprezentat un preambul al încheierii unui protocol de colaborare inter-instituţional, acest parteneriat fiind etapa care precede desfăşurarea programului Reducerea riscului de recidivă”, a declarat Nicoleta Alexandrescu, consilier responsabil PR în cadrul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.