ComunitateFlash

Deşi suntem în plină criză, hai să râdem!

04 teatru
Nicolle Ebner
 
La nici o lună de la premiera mono-dramei „Cu pumnul în gură şi cu vălul negru pe ochi“, Teatrul Judeţean Hunedoara vine cu o nouă premieră pentru deveni. De data aceasta, este vorba de o comedie muzicală inspirată dintr-o farsă populară italiană. La Deva, premiera spectacolului „Farsa lui Paturini“ va avea loc mâine, 9 octombrie, la Casa de Cultură, de la ora 19.00.
De la farsa populară, la comedie muzicală
Este o întâmplare petrecută în secolul trecut, în suburbiile Romei. În centrul acţiunii se află avocatul Paturini, interpretat în travesti de către talentata solistă şi actriţă Roxana Olşanschi, personaj şiret şi capabil de orice compromisuri, care ajunge în criză financiară şi nu mai face faţă mofturilor soţiei şi servitoarei – care-i este şi amantă, personaje interpretate cu multă vervă de către Isabela Haşa şi Andreea Raica. „Am ales această farsă populară, pentru că am putut să o «mulez» pe structura artiştilor teatrului devean, familiari ai revistei şi comediei muzicale“, declară regizorul Mihai Panaitescu. Conducerea şi artiştii Teatrului Judeţean Hunedoara au ajuns la concluzia că acest mélange între farsa populară şi comedie muzicală – satiră a moravurilor acelei epoci, care este la fel de actuală şi astăzi, ca şi Caragiale sau Cehov, dar la alt nivel de percepţie, este cel mai bun tonic în momentul de faţă, pentru iubitorii teatrului. Regia artistică, scenografia şi adaptarea scenică aparţin lui Mihai Panaitescu, producător în cadrul Teatrului Judeţean Hunedoara.
De fapt, aflat în plină reformă „fizică şi psihică“, Teatrul Judeţean Hunedoara şi-a redeschis porţile, în luna septembrie, pentru stagiunea 2009-2010, chiar cu piesa „Farsa lui Paturini“, numai că premiera a avut loc în cadrul Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane“, ce s-a desfăşurat la Sibiu. Mâine, este rândul devenilor să vadă spectacolul, în premieră.

One thought on “Deşi suntem în plină criză, hai să râdem!

  • ne bucuram nespus ca a reinviat teatrul de din Deva , dupa dezastrul facut de fostul director ,,Ungureanu” … acum chiar vom merge cu drag la tatru

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura