Desfiinţarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni – bătaie de joc la adresa românilor de peste graniţe!

19 noiembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

În iulie 2016, PNL anunţa, în cadrul programului propus pentru românii din afara graniţelor, că ”intenţionează să transforme Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni într-un MINISTER SPECIAL pentru românii din diaspora”.

Guvernarea PSD a înfiinţat acest minister în ianuarie 2017 şi a funcţionat aproape trei ani, până în momentul în care PNL a anunţat desfiinţarea lui. Aşadar, PNL demonstrează nu numai că uită ceea ce a promis, dar face exact invers faţă de ceea ce a promis – transformă ministerul în structură fără personalitate juridică.
În 2014, la câştigarea alegerilor, Klaus Iohannis promitea, de asemenea, crearea unui Consiliu Consultativ format din reprezentanţii comunităţilor de români de peste graniţă care ”ar fi trebuit să constituie cadrul pentru dezbaterea temelor ce preocupă românii din afara graniţelor şi armonizarea instituţiilor”. Consiliul nu a mai fost constituit, în schimb, cele mai importante măsuri în sprijinul românilor noştri de peste graniţă le-a luat tot Guvernul PSD.
Decizia de a desfiinţa Ministerul Românilor de Pretutindeni denotă lipsă de respect faţă de propriile asumări, cele din 2014 şi din 2016, dar şi faţă de votanţii partidului lor. PNL ignoră peste nouă milioane de români, inclusiv comunităţile istorice, prin desfiinţarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
PNL a acuzat mereu PSD că nu respectă diaspora şi comunităţile istorice. În realitate, decizia de a desfiinţa Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dovedeşte oricărui om lucid din România şi din lume că pentru Orban şi PNL, românii de peste graniţe nu reprezintă altceva decât o sursă de voturi, o masă de manevră.
Soluţia nu este desfiinţarea ministerului, ci consolidarea acestui minister, al cărui rol principal îl reprezintă întărirea legăturilor românilor din ţară cu milioanele de români din afara graniţelor.
Din păcate, pentru PNL, legăturile de suflet ale românilor nu contează. Pentru ei, singura obsesie valabilă rămâne distrugerea cu orice preţ a PSD-ului şi a României!
Faptul că PSD a demonstrat, prin acţiuni concrete, că românii de peste graniţe sunt importanţi pentru fiecare dintre noi, pentru cei din ţară, şi în al doilea rând, pentru bunul mers al României, nu poate fi pe placul unor oameni care nu vor altceva decât putere, indiferent de preţ şi indiferent de suferinţele pe care le provoacă.
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mechenici spune:

    Dă-ți foc în fața Guvernului, în semn de protest. Țoapo!

  2. iosunt spune:

    VOI, duşmanii României, o să ardeți în flăcările iadului!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lupte Libere. Competiţie internaţională organizată la Deva

Mâine, joi se vor desfăşura în Sala Sporturilor din Deva, în organizarea directă a LPS Cetate Deva, întrecerile celei de-a...

Gimnastică. Junioarele, pe podiumul de premiere la Brno

La sfârşitul săptămânii trecute, micuţele gimnaste din proiectul ”Ţară, ţară, vrem campioane!”, cele din grupa aflată în cantonamentul de la...

Fotbal, Liga a V-a. Măgura Pui se menţine pe primul loc

Duminică, la matineu s-au desfăşurat în judeţ partidele contând pentru etapa a 11-a din campionatul Ligii a V-a de fotbal,...

Închide