Descoperirile arheologice de la autostradă, expuse la muzeu

4 noiembrie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

muzeu (9)

Obiectele descoperite în urma săpăturilor arheologice de pe tronsonul Autostrăzii Lugoj – Deva au fost expuse ieri la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva. În mai multe locuri pe perimetrul unde a fost trasată şoseaua de mare viteză, arheologii au făcut cercetări, descoperind piese vechi de mii de ani, obiecte din metal, piatră sau bronz, printre care 13 brăţări şi vase din ceramică.
„Expoziţia intitulată «Drumuri şi cioburi… povestea arheologică a unui tronson de autostradă» a fost deschisă astăzi. Obiectele expuse la MCDR Deva au fost găsite pe Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva, între localităţile Buceş şi Ilia. Sunt patru situri arheologice unde am descoperit piese ceramice, piese din bronz, constând în unelte şi obiecte decorative. Piesele sunt datate în neolitic şi sfârşitul epocii bronzului, fiind vechi de peste 3.000 de ani. Cea mai veche piesă din această expoziţie este de 5.000 de ani. Colecţia de exponate face parte din Patrimoniul MCDR Deva”, a afirmat Oana Bărbat, arheolog în cadrul muzeului devean. În total la MCDR Deva au fost expuse peste 50 de piese de patrimoniu, dar şi fotografii din timpul cercetărilor din teren, planşe, reconstituiri, însoţite de texte explicative. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Într-o largă consultare a opiniei părinţilor, cadrelor didactice de la o şcoală prestigioasă din judeţ le-au picat ochelarii de pe...

Bulina albă 5.11.2015

Victoria Hălmagi, directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine

Bulina neagră 5.11.2015

Robertto Venter, om de afaceri din judeţ

Închide