Descinderi şi percheziţii ale DIICOT în Valea Jiului, într-un dosar de proxenetism şi trafic de minori. Fiul unui consilier judeţean era capul unei reţele de prostituţie

3 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju02 daniel plescan ridicat de diicot (1)

O reţea de prostituţie din Valea Jiului, condusă de fiul consilierului judeţean Dorina Pleşcan, a fost destructurată de ofiţerii BCCO împreună cu procurorii DIICOT. Prostituatele ofereau servicii sexuale în locaţii selecte din zona Petroşaniului, iar printre clienţi ar fi fost şi profesori universitari, afacerişti, străini ori persoane din administraţie. Totodată, proxeneţii au racolat şi minore pentru prostituţie, spun procurorii.
Partidele de sex se derulau în cabane şi hoteluri  
Procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii BCCO Alba şi trupele speciale IGPR au descins, ieri dimineaţă, la locuinţa consilierului judeţean UNPR, Dorina Pleşcan, din centrul municipiului Petroşani, dar şi în alte locaţii din zona Văii Jiului, vizat fiind fiul consilierei, Daniel Ovidiu Pleşcan. Potrivit procurorilor, tânărul conducea o reţea de prostituţie, din care făceau parte studente la Universitatea Petroşani ori alte tinere din Valea Jiului şi care ofereau plăceri contra cost. Partidele de amor plătit se derulau doar în locaţii selecte, cabane de lux situate în zona Staţiunii Parâng, în Defileul Jiului ori pe raza Aninoasei, iar clienţii erau racolaţi cu ajutorul unor recepţioneri, a unor taximetrişti, dar şi al unei tinere, Mihaela, poreclită „Creaţa”, din municipiul Vulcan. Aceasta era proxenetă şi prostituată în acelaşi timp. „Mihaela era sunată de Delia (n.r. recepţioneră la un hotel) şi îi spunea la ce cameră să meargă pentru clientul racolat sau unde să plaseze prostituate. Un alt ospătar la un local select de la marginea Petroşaniului, Alin, racola şi el clienţi pentru grupare, dar şi fete dispuse să se prostitueze”, spun surse de încredere.
„La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Petroşani. Au fost puse în aplicare patru mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat”, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.
Plăceri pentru promovarea examenelor
De acest dosar este legat şi numele unui profesor universitar din Petroşani, dar acesta are numai calitate de martor. În schimb, aceleaşi surse spun că, Mihaela „Creaţa” era studentă şi ar fi promis şi oferit servicii sexuale unor cadre didactice universitare, pentru a fi ajutată la şcoală, la examene. Ofiţerii BCCO Alba au ridicat în urma percheziţiei de ieri, de la locuinţa lui Daniel Ovidiu Pleşcan un calculator, iar tânărul, împreună cu alţi complici, au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Hunedoara din Deva.
Cercetări extinse
Dosarul de prostituţie şi proxenetism va fi extins însă, iar la audieri, ca martori ori chiar suspecţi, vor fi chemaţi şi clienţi ai prostituatelor din gruparea care ar fi fost coordonată de Daniel Ovidiu Pleşcan. „Nu vorbim doar de fete majore, ci posibil şi de minore. Foarte posibil să fie citaţi şefi, politicieni, oameni din administrativ, care au luat parte la show-uri. Situaţia se complică în cazul în care se dovedeşte că era vorba şi de minore ce practicau prostituţia, iar cei care au întreţinut partide de amor cu ele pot fi puşi sub acuzare pentru act sexual cu un minor”, mai spun sursele noastre. „Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie a.c., membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de membrii grupării. La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au fost conduse 15 persoane, pentru audieri”, se mai arată în comunicatul DIICOT.
Dosarul instrumentat de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate şi procurorii DIICOT este abia la început, iar toţi cei suspectaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Pe de altă parte, fiul consilierului judeţean, Dorina Pleşcan, nu este la prima întâlnire cu oamenii legii. În urmă cu circa un an, a fost implicat într-o bătaie la un club din Petroşani şi a ajuns la Poliţie, unde, la rândul lui, a acuzat că a fost agresat de oamenii legii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BREAKING NEWS. Moloţ, luat de mascaţi cu duba şi dus la DNA, la audieri!

      Şeful CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a fost ridicat, în această dimineaţă, de miercuri, de mascaţi chiar din biroul său, de...

Descindere a procurorilor DIICOT la Petroşani într-un dosar de proxenetism şi prostituţie

     Procurorii DIICOT au descins, în această dimineaţă, la Petroşani, unde au avut loc mai multe percheziţii într-o cauză...

FUTSAL. Dublă România-Serbia, la Deva

      Echipele naționale de futsal ale României și Serbiei vor disputa două meciuri amicale de verificare în această săptămână,...

Închide