Descindere la lemnarii din Petrila

29 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un control al poliţiştilor din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Hunedoara şi al reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timişoara, a scos la iveală cantităţi mari de masă lemnoasă fără acte.

Poliţiştii au descins în Petrila, la un depozit de materiale lemnoase, unde au găsit aproximativ 90 de metri cubi de lemn rotund, din specia molid, pentru care nu existau acte. Firma a fost amendată cu 6.000 de lei şi lemnul în valoare de 18.842 de lei, confiscat.
Tot pe raza oraşului Petrila, poliţiştii au găsit, în apropierea unui punct de lucru al altei societăţi comerciale, un volum de 93,96 mc lemn rotund din specia molid şi fag. Şi în acest caz oamenii legii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale cu amendă în valoare de 6.000 de lei şi măsura complementară de confiscare a volumului de 93,96 de metri cubi de lemn rotund din speciile molid şi fag, în valoare de 18.415 de lei.
Totodată, în urma verificărilor în teren a unui număr de 2 partizi de masă lemnoasă pe picior aflate în curs de exploatare, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, angajat al societăţii comerciale verificate, care ar fi tăiat fără drept şi sustras trei arbori din specia fag, pentru care reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara vor calcula volumul şi valoarea prejudiciului creat. În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori”, a informat IPJ Hunedoara. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Ce spun energiile despre ACUM?

Mi-au scris câteva persoane în privat, întrebându-mă dacă ştiu ce se întâmplă în această perioadă cu noi, de ce ne...

Se poartă toamna aceasta…

Toamna este anotimpul preferat al multora dintre noi. Temperaturile nu mai sunt greu de suportat, iar natura ne încântă prin...

Fotbal, Liga a III-a. Cetate Deva a obţinut prima victorie pe teren propriu

Într-un joc contând pentru etapa a 6-a din Liga a III-a, echipa LPS Cetate Deva a învins vineri, acasă, pe...

Închide