Descindere la depozitele de lemn din Ţara Haţegului

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delic­telor Silvice din cadrul IPJ Hunedoara, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara au efectuat o acţiune privind modul de exploatare, transport, depozitare şi comercializare a materialelor lemnoase de către diferite persoane fizice şi juridice de pe raza oraşului Haţeg şi a comunelor Sălaşu de Sus, Pui şi Baru.
Acţiunea s-a lăsat cu amenzi consistente şi cu confiscarea unor cantităţi importante de lemn. ”Poliţiştii au constatat unele nere­guli referitoare la modul de exploatare şi depozitare a materialului lemnos de către angajaţii unei societăţi comerciale care des­făşura activităţi de exploatare de masă lem­noasă. Ca urmarea, a fost luată măsura sanc­ţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că în dimineaţa zilelor de 27 şi 28.03.2021, o autoutilitară condusă de un bărbat de 38 de ani, a efectuat transport de material lemnos din diferite locuri şi platforme primare afe­rente unor partizi de masă lemnoasă legal constituite în suprafaţă de fond forestier naţional (aflat de pe Valea Streiului), în vederea comercializării, fără provenienţă legală”, a informat IPJ Hunedoara. Şoferul şi cei care cumpărau lemnul fără acte au fost sancţionaţi contravenţional. Astfel, poliţiştii au aplicat patru amenzi în valoare totală de 8.000 lei şi au luat măsura complementară de confiscare a 19 mc material lemnos, lemn rotund (lemn de foc). Totodată, poli­ţiş­tii au deschis un dosar penal pentru infra­c­ţiunea de furt calificat, fiind luată şi măsura indisponibilizării în vederea confiscării a autoutilitarei cu care s-a efectuat trans­por­tul ilegal. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce face băutura din om! I-a băgat bomfaierul în cap

Doi vecini s-au luat la ceartă din cauză că unul făcea zgomot aruncând cu petarde. Cei doi bărbaţi au 71

Mobilizare a poliţiştilor la şcolile din Uricani

Acţiunea a avut scop de verificare a res­pectării măsurilor de prevenire a răs­pândirii infecţiei cu SARS – CoV2 şi a

Petrecere spartă de poliţişti la Beriu

Ieri la amiază, poliţiştii au descins la un local din localitatea Beriu, unde se des­făşura un eveniment privat în spaţiu

Închide