Descindere a procurorilor DIICOT la Petroşani într-un dosar de proxenetism şi prostituţie

3 decembrie 2014 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

mascati proxeneti     Procurorii DIICOT au descins, în această dimineaţă, la Petroşani, unde au avut loc mai multe percheziţii într-o cauză în care mai multe persoane sunt bănuite de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat.
Ovidiu Daniel Pleşcan, fiul unui consilier judeţean, a fost ridicat de acasă şi dus la audieri la sediul din Deva al DIICOT Hunedoara. El este suspectat că ar fi şeful unei reţele de proxenetism şi prostituţie, ce acţiona în Valea Jiului.
Anchetatorii au ridicat mai multe probe de la locuinţa acestuia, printre care şi un computer. Mama acestuia, consilierul judeţean UNPR, Dorina Pleşcan, a confirmat pentru media că în această dimineata, de miercuri, au avut loc percheziţii la adresa unde locuieşte împreună cu fiul său şi că în urma percheziţiilor a fost ridicat un calculator.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei, din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie a.c., membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare din Valea Jiului. O parte din banii obţinuți din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiți de membrii grupării. Potrivit primelor informaţii, printre tinerele care se prostituau s-ar afla şi studente de la Universitatea Petroşani. Prostituatele şi proxeneţii lucrau împreună cu recepţionerii din mai multe hoteluri, pentru a plasa fetele clienţilor.
De asemenea, un cadru didactic de la Universitatea Petroşani a fost dus miercuri dimineaţa la audieri, dar acesta are, cel puţin deocamdată, doar calitatea de martor. Este vorba despre profesorul E.E., conferențiar în cadrul departamentului de Management, Ingineria Mediului si Geologie, de la Facultatea de Mine.
La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au fost duse 15 persoane, pentru audieri. Printre persoanele care ar fi beneficiat de serviciile fetelor care se prostituau se află oameni de afaceri, patroni de baruri şi hoteluri, politicieni sau cetăţeni străini, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu acestea. (Maximilian Gânju)

 

.

 

 

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ninulescu spune:

    Cum credeati ca se strang banii pentru campania electorala, …vanzand seminte de floarea soarelui ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FUTSAL. Dublă România-Serbia, la Deva

      Echipele naționale de futsal ale României și Serbiei vor disputa două meciuri amicale de verificare în această săptămână,...

Bulina neagră 3.12.2014

Cosmin Bărbuţi, autorul dublului asasinat din Vulcan

Bulina albă 3.12.2014

Ovidiu Ioiescu, zis Pera, din municipiul Deva

Închide