Derbi pe aripile… datoriilor

Ciprian Marinuţ

Duelul ultimelor două echipe divizionare din judeţ – FC Hunedoara şi Jiul – a fost în pericol de nedisputare, din cauza restanţelor către arbitri şi jucători ale grupării din Valea Jiului. Oficialii clubului patronat de Alin Simota susţin că au reuşit „reglarea conturilor“ şi că au fost programaţi la meci, mâine, 31 august, de la ora 18.00, în prima etapă a Ligii a III-a, seria a V-a, deşi FRF nu a confirmat încă oficial acest lucru.

Restanţi la arbitri şi jucători
Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat clubul Jiul Petroşani, la jumătatea lunii august, cu neprogramarea în campionat, până la  achitarea  baremurilor cuvenite arbitrilor pentru ultimele etape din sezonul trecut. Alb-negrii au rămas datori cu banii la fluieraşi pentru etapele 25, 27 şi 29 din ediţia 2011-2012 şi au fost somaţi să-şi achite restanţele. În plus, pentru litigiul cu fostul jucător Cruceru, care pretinde salarii restante în jur de 5.000 de euro, Jiul a fost din nou ameninţată cu neprogramarea în prima etapă. George Boboc, preşedintele grupării din Petroşani, susţine că situaţia s-a rezolvat, ieri, şi că echipa a fost programată în campionat. „Situaţia datoriilor a fost rezolvată. Am fost programaţi în campionat şi ne vom prezenta la meciul din prima rundă cu FC Hunedoara. Vom juca la victorie. Trebuie să îi batem, ca să începem cu dreptul“, a spus George Boboc. FRF nu confirmase aseară pe site-ul oficial versiunea celor de la Jiul Petroşani.

Hunedorenii sunt încrezători
La rândul lor, oficialii de la FC Hunedoara, unde situaţia financiară e stabilă şi rezultatele din meciurile amicale au fost foarte bune, sunt şi ei încrezători în victorie. Antrenorul Marius Opric speră ca echipa negru-albaştrilor să păşească cu dreptul în jocul noul sezon, printr-o victorie în partida, de pe teren propriu, cu Jiul Petroşani. „În partidele amicale m-a mulţumit jocul echipei, dar adevăratele teste, şi cele mai importante, sunt meciurile oficiale. Aşteptăm cu nerăbdare meciul cu Jiul şi sper să debutăm cu dreptul. În continuare, vom juca la victorie fiecare meci, pentru că ne dorim să obţinem o poziţie cât mai bună în clasament”, a spus Marius Opric.
Programul complet al etapei I a Ligii a III-a, seria a V-a, programate mâine, 31 august, este următorul: Unirea Dej – Seso Câmpia Turzii; Şoimii Pâncota – Sănătatea Cluj; Plimob Sighetu Marmaţiei – FC Zalău; FC Hunedoara – Jiul Petroşani; Europa Alba Iulia – Olimpia Satu Mare; Unirea Floreşti – Naţional Sebiş; Tricolorul Alparea va sta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 30.08.2012

Leontin Bota, din municipiul Hunedoara

Bulina albă 30.08.2012

Teodora Slavu, din Aninoasa, absolventă a Liceului „Sigismund Toduţă” din Deva

Pedofil din Hunedoara, arestat

Un bărbat din Hunedoara a fost reţinut de poliţişti şi arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Hunedoara. Leontin Bota, un bărbat

Închide