Derbi încins în SuperLigã, podium „rãnit“ în Liga B

Ciprian Marinuţ  

Duelul principalelor pretendente la titlul de campioană din SuperLiga RealSport, CSD şi Avantaje, s-a încheiat la egalitate, 2-2, după un meci dramatic, de bună calitate, dar „pătat” de tensiune şi două eliminări. Fotbalul a făcut show şi în Liga B, unde nici una dintre primele trei clasate nu a reuşit să câştige.

Rivalitate extremă
A doua întâlnire a sezonului între favoritele la câştigarea SuperLigii a impresionat prin ştiinţa jocului etalată de combatante, însă a dezamăgit, din cauza lipsei de sportivitate. S-a jucat dur încă din start, iar Jicmon (CSD) şi Boloş (Avantaje) au văzut cartonaşe galbene încă din primele trei minute. Sub presiunea rezultatului, combatantele s-au blocat reciproc în primele 15 minute, iar tentativele ofensive s-au materializat doar prin şuturi de la distanţă. Treptat, campioana Avantaje a preluat controlul şi a devenit mai periculoasă. Boloş (16) a scăpat singur cu portarul Ciobotariu şi l-a lobat, însă un fundaş i-a salvat pe CSD de la gol. Inevitabilul s-a produs peste un minut, când acelaşi Boloş (17) a şutat puternic din afara careului şi a deschis scorul 0-1. Lidera CSD a acuzat şocul primirii golului şi a mai încasat unul în minutul următor, când Herci (18), proaspăt intrat pe teren, a majorat diferenţa la 2-0, cu un şut la colţul lung.
Fără Vlad Vălăşuteanu, accidentat cu o zi înainte de meci, Avantaje şi-a pierdut suflul după pauză, iar CSD a preluat iniţiativa. Jicmon (32) a relansat meciul, marcând cu un şut la colţul scurt, la care a greşit şi portarul advers, 2-1. Atacurile celor de la CSD s-au intensificat, iar Marta (39) a ţintit bara. Momentul psihologic al partidei s-a derulat în minutul 45. Atunci, Jicmon a înscris, după ce un coechipier fusese faultat la mijlocul terenului, dar golul a fost anulat, deoarece arbitrii fluieraseră fault. Faza a încins şi mai mult spiritele, iar cartonaşele galbene s-au înmulţit. CSD a reuşit totuşi egalarea prin Jicmon (47), care a înscris cu un şut la colţul lung, 2-2. Tensiunea a dat în clocot în ultimul minut. Dărăban a intrat tare la Simion şi ambii au sărit la bătaie. Lupta s-a extins între mai mulţi jucători, fiind „condimentată” cu palme şi înjurături. Din cauza incidentelor, Dărăban şi Simion au fost eliminaţi, punând punct în mod urât unui meci frumos, jucat cu pasiune, ambiţie şi orgoliu.

Rezultate surpriză
Fără tensiunea şi orgoliile din eşalonul de elită, etapa din Liga B s-a dovedit  interesantă prin rezultatele surprinzătoare înregistrate, întrucât nici una dintre echipele de pe podium nu a reuşit să câştige. Cea mai mare surpriză a furnizat-o lidera Tikva Cosntruct, care a suferit a doua înfrângere în ultimele trei etape, după ce opt runde avusese punctaj perfect. Tikva a dat senzaţia că e obosită şi a pierdut, fără drept de apel, scor 1-4, meciul cu Roşu. Pentru învingători, au punctat Andrei Sava (2 şi 34), Adrian Boticiu (4) şi Alexandru Bozeşan (11), iar pentru învinşi, a înscris Flavius Benea (26). Ocupanta locului doi, AS FC Cristur, a fost ţinută în şah de Sews II Deva (locul 11), cu care a încheiat la egalitate 4-4, după ce a fost condusă cu 4-2 la pauză. Pentru gruparea din Cristur au punctat Zsolt Kelemen (2 şi 21), Lucian Jorza (40) şi Lorant Salamon (46), iar pentru  Sews II Deva au înscris Ioan Haţegan (11), Ioan Moţ (15), Andrei Samoilă (18) şi Cosmin Curcă (24).
În fine, EFC Anonimii, echipa de pe locul trei, a pierdut, scor 6-8, partida cu Quasar şi a fost egalată la puncte de Roşu, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare