Deputatul Sorin Marica, despre noul pachet de legi

Magdalena Şerban

În ultima zi din iunie, deputaţii au adoptat mai multe propuneri legislative. Printre cei care şi-au dat votul s-a numărat parlamentarul hunedorean Sorin Petru Marica (foto) (PRO România).

„Proiectele propuse pentru legiferare vizează diverse segmente care până acum au fost tratate lacunar sau deloc. Iar pentru că tot s-a făcut mare vâlvă pe legea achiziţiilor publice, să începem cu faptul că s-a decis excluderea din procedură a oricărui operator economic, organizat ca societate pe acţiuni, al cărui capital social este reprezentat prin acţiuni la purtător, nefăcând dovada identităţii beneficiarilor reali ai acestora. Este un pas înainte pentru asigurarea transparenţei şi a corectitudinii în desfăşurarea procesului de achiziţie. Aşa, nu vor mai exista ascunşi în spatele unor entităţi care par la vedere. De asemenea, pe ordinea de zi au mai fost proiectul de lege privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, declararea personajelor istorice Horea, Cloşca şi Crişan drept martiri şi eroi ai naţiunii române (în sfârşit s-a făcut dreptate, istoria cerându-şi drepturile), propunerea legislativă ce prevede creşterea pedepselor minime în cazurile de infracţiune sexuală (şi aici am fost întru totul de acord, cadrul legal actual fiind prea blând cu infractorii) şi proiectul ce are ca obiectiv ca persoanele condamnate pentru şpagă şi trafic de influenţă să nu beneficieze de pensie de serviciu. Am enumerat doar câteva din cele expuse şi pentru care mi-am exprimat acordul, actele normative fiind mai multe“, a declarat Sorin Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.
Acesta a mai spus că unele legi nu doar că lăsau loc de interpretare şi de învârteli, ci treceau peste orice formă de moralitate şi de bun simţ.

3 comentarii la „Deputatul Sorin Marica, despre noul pachet de legi

 • 2 iulie 2020 la 20:34
  Legătură permanentă

  CEDO a pedepsit România pe tortură în 2009 și niciun torționar nu a fost pedepsit . Azi torționarii primesc pensie de la stat pentru că au torturat oameni nevinovați . Asta este foarte grav .

 • 5 iulie 2020 la 12:37
  Legătură permanentă

  Superbe legi. Cine îi împiedica pe cei care doreau să cinstească memoria acestor eroi să o facă? Ele ar trebui completate cu câteva legi care să arate că cerul este albastru, că Jiul se varsă în Dunăre. A, Klaus-Werner Iohannis trebuie să obțină certificatul de român de la Natalia Elena Intotero, adică dacă nu spune Doamna Deputat că simte românește atunci nu este român? Tot așa, cineva ar putea să o întrebe pe Natalia Elena Intotero, cât de româncă a fost când a votat pentru folosirea limbii maghiare ca limbă oficială în localitățile cu 10% populație maghiară? De exemplu, dacă ar fi trecut legea aceea în Consiliul General București un etnic maghiar putea cere să vorbească ungurește și să existe un traducător pentru el. Mai țineți minte toate acestea Doamnelor și Domnilor? Pe holuri NEI fugea de reporterii televiziunilor că nu știa cum să explice votul.

 • 6 iulie 2020 la 0:16
  Legătură permanentă

  De ce torționarii primesc lunar salariul și pensie de la stat , ei sunt mai presus de educația ta care ai școală și facultate ,sau tu ai o educație mai săracă și accepți ca sclavul pe torționar plătind lunar pentru traiul lui decent .

  Corupția duce la abuzuri și abuzurile la victime . Ce face statul pentru victime azi 2020 ?

  Libertatea ,Dreptatea și Adevărul fără minciună trebuie să învingă prin Credință . F .*. P .*. V .*.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.