Alături de oamenii grav afectaţi de inundaţii

2 iulie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Judeţul Hunedoara a fost din nou măturat de ape, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice consemnate cu precădere în zona râurilor Mureş, Strei şi Jiul de Vest, precum şi a afluenţilor acestora. A fost cod roşu meteorologic şi hidrologic, iar scurgerile importante pe versanţi şi viiturile rapide generate de ploile abundente au produs inundaţii în zeci de localităţi.

Sunt sute de gospodării afectate de apele revărsate în comuna Vaţa de Jos, în Călan, în zona Orăştiei şi în zona de vest a Văii Jiului. Torenţii au rupt drumuri, poduri, podeţe, au inundat casele şi proprietăţile agricole ale localnicilor. Îi mulţumim lui Dumnezeu că nu avem victime omeneşti, iar acest fapt a fost posibil datorită intervenţiei prompte a pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor şi a tuturor oamenilor de bine, care au sărit in ajutorul semenilor lor.
Efectele ploilor torenţiale, care au generat aceste inundaţii grave, se văd însă şi astăzi, în ciuda eforturilor depuse de echipele de intervenţie, care au acţionat fără întrerupere, şi a măsurilor imediate aplicate.
Vreau să-i asigur pe această cale pe toţi cei care au avut de suferit de pe urma revărsării apelor că nu sunt singuri! Partidul Naţional Liberal, Guvernul condus de Ludovic Orban vor lua absolut toate măsurile şi vor acorda tot sprijinul de care oamenii au nevoie, astfel încât viaţa lor să revină la normal.
O echipă guvernamentală condusă de ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a fost prezentă, vineri, în Valea Jiului, în zonele grav afectate de inundaţii, pentru o primă evaluare a situaţiei şi pentru a-i sprijini pe oamenii greu încercaţi. Au fost stabilite, în regim de urgenţă, planuri de măsuri pentru evacuarea apelor şi a mâlului din gospodării şi, de asemenea, s-a punctat un calendar pentru acordarea de despăgubiri din partea Guvernului României, pentru persoanele afectate de puhoaie.
În acest moment sunt constituite mai multe echipe, formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, care se află în teren, în întreg judeţul Hunedoara, pentru evaluarea pagubelor. Rezultatele vor fi centralizate la nivelul Instituţiei Prefectului de Hunedoara şi vor fi transmise cu maximă celeritate către Guvern, astfel încât toţi cei care au avut de suferit să poată fi cât mai repede despăgubiţi.
Este nu doar obligaţia noastră, ci mai ales este responsabilitatea noastră morală să fim alături de aceşti oameni ale căror gospodării, ale căror bunuri au fost grav afectate de ape.
Îi asigur încă o dată pe toţi hunedorenii de sprijinul şi implicarea noastră reală. Fiecare caz în parte va fi analizat punctual, astfel încât la nivelul Guvernului să se cunoască necesarul real de fonduri şi nevoia de materiale, care să fie trimise în teritoriu.
Am fost, suntem şi vom fi alături de oameni!
Adrian Nicolae David, prim-vicepreşedinte PNL Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lupenean spune:

    Ai venit si tu cu nasu’- n *** la ingamfatul de vela,erai si singurul penibil cu cisme in gasca pnl.istilor! Oare i-ai povestit povestit lui vela si despre trecutul dacilor pe taramurile hunedorene,despre avutiile lor,te-ai gandit ca poate a adus Jiul ceva bijuterii dacice! Dar despre bratarile dacice,descoperite de taticutul tau, i-ai povestit lui vela!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noua capelă de la Fornădie, sfinţită şi dată în slujba comunităţii

În timp ce unele comune nu au nici măcar o singură capelă unde oamenii să-i poată jeli pe cei dragi,...

Parcă s-au înţeles să comită aceleaşi infracţiuni

Doi hunedoreni sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi de poliţiştii rutieri că au comis infracţiuni aproape identice. Deşi...

Lăsat fără telefon în minutul trei

Păgubitul a făcut greşeala de a-şi lăsa mobilul în maşină, dar n-a încuiat-o. S-a gândit că stă nesupravegheată doar două,...

Închide