Deputatul PSD Laurenţiu Nistor şi-a onorat angajamentul! Aparatul RMN a ajuns la Spitalul Judeţean din Deva!

25 septembrie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Mircea Crivăţ

Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Deva, unde au şi început lucrările de ansamblare şi instalare a lui în corpul principal al clădirii, la parter, într-un spaţiu ce va fi amenajat special.

“Am dovedit că ne ţinem de cuvânt”
În anul 2016, atunci când liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), actual deputat, ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, acesta s-a angajat în mod public să facă tot posibilul pentru ca SJU Deva să fie dotat cu un RMN modern, de ultimă generaţie. Şi a început demersurile necesare în acest sens, la Ministerul Sănătăţii şi pe la Guvern. Dar lucrurile la nivel central s-au tot schimbat în aceşti ani, au picat cabinetele Grindeanu şi Tudose, s-au schimbat şi miniştrii, a plecat şi Laurenţiu Nistor de la Consiliul Judeţean, fiind ales deputat în Parlamentul României. Dar acesta n-a uitat de angajamentul luat pe când era şef la judeţ şi, împreună cu ceilalţi parlamentari PSD şi cu actuala conducere a Consiliului Judeţean, au insistat la premierul Viorica Dăncilă, la ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea – care a şi vizitat spitalul devean -, adică… s-a bătut fierul până a fost cald, rezolvând problema RMN-ului.
“Acum sunt mulţumit că am reuşit, mai repede decât mă aşteptam, să rezolvăm această problemă. Sunt mulţumit că am reuşit să-mi onorez angajamentul luat când am fost preşedintele CJ Hunedoara, că am dovedit că noi, cei din PSD, ne ţinem de cuvânt, dar mai ales că locuitorii municipiului Deva, şi nu doar ei, ci şi ceilalţi hunedoreni, pot beneficia de investigaţii de calitate şi performante cu ajutorul acestui aparat de ultimă generaţie”, a declarat Laurenţiu Nistor pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Amplasat în locul birourilor Direcţiunii
„Spaţiul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, în care a funcţionat Direcţiunea, a fost reamenajat, după modelul construcţiilor spitaliceşti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe şi instruirea personalului. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienţilor”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.
Structura funcţională a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigaţii, cabină de comandă, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

“Faptele vorbesc de la sine”
La rândul său, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a declarat, ieri, că aparatul RMN va deveni funcţional în luna octombrie a acestui an.
„Am promis şi ne-am ţinut de cuvânt, aparatul RMN a ajuns la Deva. Este un proiect al deputatului Laurenţiu Nistor, demarat în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Mă bucur că noi, actuala echipă, am reuşit să ducem la bun sfârşit acest demers, astfel încât hunedorenii să nu mai fie nevoiţi să apeleze la serviciile din mediul privat pentru acest tip de investigaţii. Aducerea acestui aparat RMN la Deva demonstrează pe de-o parte seriozitatea Guvernului social-democrat, care îşi onorează promisiunile, dar şi responsabilitatea asumată faţă de grija pentru sănătatea cetăţenilor judeţului Hunedoara. Încă o dată, faptele vorbesc de la sine”, a declarat Costel Avram.
Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Prin realizarea acestei investiţii, se creşte semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigaţii de înaltă performanţă.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Adi spune:

  Mircea Crivăț ție nu ți-e rușine să faci propagandă pentru partidul-stat? Ce rușine de oraș a ajuns Hunedoara. Huo!!!

 2. Simo spune:

  Daaaa, tractoristul s-a implicat la greu ! O fi picat ceva firfirei de la masa bogatilor ?

 3. Eu spune:

  Ce parolist este acest domn…cu litera mica.
  Ati citit ultima propozitie din articol?

  Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

  Adica Nistor s-a tinut de cuvant si a adus un RMN pe credit si care va fi achitat de cetateni.
  Ceva de genul: iti dau cadou o masina de lux, dar o platesti tu pana mori!

  Ati amanetat tara de o sa plateasca si stranepotii nostri si va laudati ca ati facut si ati dres.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 26.09.2019

Iosif Szeredi, bărbat din Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru complicitate la tâlhărie calificată, după ce i-a...

Bulina albă, 26.09.2019

Ionuţ Ipate, karateka la CSM Jiul Petroşani Pentru că a cucerit titlul de campion mondial, la recentele Campionate Mondiale de...

Gura lumii, 26.09.2019

Nişte băieţaşi în uniformă, cu gleznuţele la vedere, cred că pământul se învârte în jurul lor, sau cel puţin micuţul...

Închide