Deputatul PSD Ilie Toma: Este normal ca salariile primarilor să crească

14 martie 2017 | 5 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au propus un amendament, în Parlament, care prevede salarii mărite cu 30 la sută pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Propunerea a fost făcută în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

„Ajungem la o stare de normalitate”
Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma (foto), susţine această propunere. „Nu este normal ca unii funcţionari publici din primării să câştige mai mult decât primarii, în condiţiile în care responsabilitatea, şi politică, şi administrativă, dar şi judiciară se răsfrânge asupra celor aleşi. Se ajunge, astfel, prin creşterea salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor, vicepreşedinţilor de consilii judeţene, la o normalitate”, a declarat deputatul social-democrat Ilie Toma.
Propunerea de amendament a fost trimisă guvernului, pentru a se calcula impactul bugetar al acestei măsuri de majorare a salariilor primarilor şi a aleşilor locali. Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizaţiilor şi pentru personalul care ocupă funcţii de demnitate publică la nivelul autorităţilor publice locale. Textul iniţial al Ordonanţei excludea de la majorări aleşii locali. Amendamentul va reduce situaţiile în care unii funcţionari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, preşedinţilor, precum şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, deşi responsabilitatea acestora este net superioară, spun iniţiatorii.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ealocin spune:

  Sustenabilitate ? Apropo mai exista vre-o tara in lume in cade salariul mediu al bugetarilor sa fie mai mare decat salariul mediu din sfera productiva (din a caror efort se platesc bugetarii ) ? E moral ?

 2. Nostradamus spune:

  Socialistii puscariilor si a hotilor.
  Parlamentul Romaniei a ajuns Grup infractional organizat.
  Grobian.

 3. iovu spune:

  Capsoman ce esti, cica indreptati anormalitatea ca primarii sa castige mai putin dacat unii angalatii ai Primariei !! Si anormalitatea asta cine a creat-o , cap de cauciuc ?

 4. Rupa Vili spune:

  Să le mărească salariile ,dar ,să facă ce spune legea după cum au depus jurământul ,salariul este din banii cetățenilor civili și trebuie să facă ce spun civilii pentru binele societății , inclusiv platforme de gunoi în pământ în tot orașul pentru a scăpa de miros ,vine vara și de câini străzi care se adună pe lângă gunoaie .

  Sfântul Dreptății-

 5. Fane spune:

  Când au candidat știau ce salarii au,acum de ce se plâng?Nu i-ă obligat nimeni să candideze,nu le mai ajung banii furați?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La judeţ, banii nu se mai împart după voinţa preşedintelui

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a început analiza pe bugetele pe care cele 19 instituţii aflate în subordine le vor gestiona...

Director economic nou la spitalul devean

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a „uns-o”, ieri, în funcţia de director economic interimar al Spitalului Judeţean Deva, pe Ioana...

Noi documente solicitate de instanţă în dosarul Moloţ vs. ANI 3

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amânarea procesului intentat de Mircea Moloţ (foto), în care fostul preşedinte al...

Închide