Deputatul Ilie Toma: “Ar fi păcat să îngropăm o investiţie de un miliard de lei în pământ”

14 ianuarie 2018 | 21 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac

În data de 12 ianuarie, la Târgu Jiu, a avut loc o întrunire la nivel înalt pe tema „Obiectivul de investiţii Amenajarea hidroenergetică a Râului Jiu pe sectorul Bumbeşti-Livezeni. Perspective de realizare şi dezvoltare”.
Reuniunea a avut ca temă găsirea soluţiilor legale pentru deblocarea proiectului menţionat, arată deputatul PSD, Ilie Toma (foto), care a participat la aceste discuţii. Investiţia realizată în proporţie de 90 la sută a fost blocată în urma unor contestaţii depuse în instanţă de reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale (ONG).
„La invitaţia Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj şi a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, am fost invitaţi să participăm, în calitate de parlamentari ai judeţului Hunedoara, la o discuţie despre investiţia Ministerului Energiei privind amenajarea hidroenergetică a Râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbeşti. S-a discutat despre cele două microhidrocentrale din judeţele Hunedoara şi Gorj, care, împreună, sunt proiectate să dea 260 de gigawaţi/oră. Investiţia este în valoare de un miliard de lei, din care s-au plătit circa 800 de milioane de lei şi au fost realizate în proporţie de 90 la sută.
Investiţia a fost derulată pe o perioadă de 10 ani şi ar fi păcat să se piardă. Există un impediment în continuarea proiectului – anumite ONG-uri au făcut contestaţii în instanţă. Tema discuţiei a fost să se găsească un echilibru între legislaţia României şi cerinţele ONG-urilor, care să fie corelate cu legislaţia UE din domeniul energiei. Aşa încât, investiţia să fie finalizată, pentru că este păcat să îngropi un miliard de lei în pământ. Să nu producă nimic. Mai ales că se va produce o energie sănătoasă, ecologică, obiectivele fiind construite cu tehnologie inovatoare”, a declarat deputatul Ilie Toma. Acesta a mai spus că se va implica în calitate de parlamentar şi membru al Comisiei pentru industrii şi servicii în identificarea soluţiilor legale de relansare a proiectului.
La discuţii au participat reprezentanţi ai Ministerelor Energiei şi Mediului, ai Prefecturilor şi Consiliilor Judeţene din ambele judeţe, ai Administraţiei Bazinale Jiu, Hidroelectrica, Romelectrica şi Hidroconstrucţia.
De asemenea, la întrunirea din judeţul Gorj au participat parlamentari din ambele judeţe.

Comentarii (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  MINCINOS!MINCINOS!MINCINOS!”Prietenii stiu de ce”!

 2. Excoleg spune:

  Tot 20 sau ati revenit la 10%?

 3. siderurgist spune:

  Dar când voi PSD plus Pogea ATI demolat siderurgia,nu se pune?

 4. f spune:

  Nu stiu cum este construita hidrocentrala,dar nu sint de acord cu modelul in care toata apa riului este dirijata pe o conducta pina la turbina iar riurie dispar pur si simpllu.

 5. sectorx spune:

  Un om de joasa speta,un nimeni care a ajuns sa emita idei….Ca pana acum se ofera sa spijine ilegalitatiile.In urma cu cateva saptamani promova legi care sunt mai permisive pentru infractori decat pentru victime,acum ia apararea celor care construiesc ilegal,in totala scarba fata de legile tarii(pentru ca cei ca Toma o sa le schimbe favorabil)Om de mucava…de fapt ,la fata asta cum ar putea fi altfel?Un exemplu de lege promovata de sus numitul Toma:Daca un ales local ia mita ,dar nu pentru el,ci pentru o alta persoana,nu se face vinovat de luare de mita…..Te doare mintea la ce pot sa scoata astia din ei…..

 6. Machiavelli spune:

  Dragi Politicieni de cultura mediocra, va rugam, va imploram, lasati Hidroelectrica in pace !!! Lasati energetica in pace !!! Nu mai numiti nulitati la energie: ministru, secretari de stat (violatori), membri in consilii de supraveghere, membri in directorate, directori, sefi de servicii, etc., etc., etc)!!!
  Nu mai bateti campii !!!
  Va rugam sa va opriti !!!

 7. Radu spune:

  Domnule imbecil Toma,nu sunt microhidrocentrale,ci hidrocentrale in toata regula.Marioneta asta debiteaza niste prostii cat Hidroelectrica de mari.Investitia s-a oprit,asa cum era si normal,din cauza ca de peste 10 ani,gunoaiele de la Hidroelectrica distrug raul Jiu fara a avea emisa autorizatie de mediu!Uitati-va la mazeta asta si va dati seama ce inseamna ani intregi de cosangvinizare!In sfarsit,cineva a realizat ca se produce o crima de mediu si a dat sentinta normala. Acum trebuie oprite definitiv lucrarile ,demolate toate porcariile de beton,iar peisajul readus la forma initiala.Dar de unde sustinere de la un ilustru mediocru?Iata ce forma involuata de viata a ajuns sa reprezinte interesele Devei.Dar se strange latul,sobolanilor!

 8. Montele de Conte Cristo spune:

  Stimate Machiavelli, distins acuzator public, nu știu dacă Ilie Toma debitează sau nu inepții. Indiferent de acest aspect maniera în care generalizați este profund incorectâ. Dacă Ilie Toma e dincolo de adevăr desființați-l pe el ca persoană, nu puneți vina lui în cârca tuturor. Scârba dumneavoastră, fie și metafizică, este inutilă și neproductivă. Este precum lătratul câinilor la lună. Oricum societatea umană, de când există ea, nu poate funcționa fără politică și politicieni. Ori vă trece scârba ori nu vă trece, tot politicul decide. Soluția este alta, nu scârba…anonimă.

 9. iovu spune:

  Un papagal ajuns in Parlament, aliat al infractorilor, exponent al sfertodoctilor !

 10. Gore spune:

  Alt ”ales” al neamului penal, care crede ca daca cheltui bani pe ea poti sa faci orice ilegalitate, chiar sa distrugi un intreg parc national. Este clar ca 90 din alesi sunt de fapt nu elita ci scursurile poporului roman. Tragic dar adevarat.

 11. Flavius spune:

  ONG-urile astea ar trebui inchise. Nu pricep ca nu putem putem evolua fara sa sacrificam copacei si lilieci, pentru a evolua si dezvolta o infrastructura de care beneficiaza oamenii. Doar la noi, liciecii sunt mai importanti decat oamenii. Sunt de acord cu Toma Ilie, daca lucrarile nu continua, banii s-au aruncat degeaba pe apa Jiului. Succes domnule deputat!

 12. Rauca spune:

  Unii dintre voi sunteti orbi si altceva in afara de talk-showuri marca Realitatea nu vedeti. Mintea va e atat de ingusta incat in ea incap doar penali si mariri de salarii si pensii.
  Daca pana mai ieri scuipati PNL si ati votat PSD, subit ati inversat taberele si ati devenit TEPESi vanatori de penali, pe internet, penali pe care VOI i-ati votat si ati pus in carca tinerei generatii sa repare ce ati facut voi.
  In ceea ce priveste constructia de micro sau hidrocentrale, faceti cat mai multe!!! Asa, sunt sanse sa nu mai luam energie de la altii pe banii impusi de ei si sa gasim accize pe toate rafturile.
  Ma bucura faptul ca Romania mai are mici tentative de a face ceva, prin cei pe care i-am votat si in care cred cu tarie. Prefer sa am conditii in casa decat sa ma scald cu pestii. Prefer sa muncesc decat sa stau sa vanez inchipuitii penali, sau sa merg la mici de 1 mai pe malul unui rausor intoxitat cu pet-urile celor care iubesc natura dar isi bat joc de ea. Vreti schimbare, dar va opuneti. Vreti educatie, dar scoateti e gura cuvinte pentru care nu sunt necesare mai mult de 4 clase. Vreti si cereti pe internet, dar UNUL dintre voi nu se apleaca sa ridice o hartie sa o puna in cosul de gunoi. L-am votat pe Toma si o mai fac, chiar daca unii il crucificati pentru greselile voastre si pentru nepasarea de care ati dat dovada 28 de ani. Oamenii ca el pot aduce o schimbare, daca sunt lasati.

 13. Gore spune:

  @Raluca Esti mononeuronata! Evident ca n-ai auzit de servicii ecosistemice. Casa aia care-i orizontul tau ingust de demna urmasa a iobagilor nu va mai exista daca exterminam natura. Natura este baza existentei noastre pe Pamant si o data cu prabusirea completa a sistemelor naturale se prabuseste si asa-zisa civilizatie umana, cu tot cu vizuina ta.

 14. Raluca spune:

  @Gore, haideti sa ne mutam in padure, sa traim in pesteri. Nu mai contruim nimic, renuntam la conditii si confort, daramam drumuri, cladiri si tot ce a construit mana omului, pentru a salva planeta. Nu mai avem nevoi de pensii si mariri pentru ca mancam ce vanam si pescuim, ne luam ramas bun de la medicina ca vor creste plantele intr-un sistem natural care va renaste etc…

 15. Raluca spune:

  @Gore si app de ce spuneam in prima postare… Vrem educatie dar nu se prinde nimic de unii, ca dvs, din moment ce in lipsa de argumente ati trecut la jigniri. Neuronul meu, ala la care va referiti, imi spune ca nu sunteti nici medic, nici psihanalist, nici vertebrat.

 16. Marcu Nicolae spune:

  În momentul când se construiește ceva, legile impun criterii de execuție și se aplică norme în construcții. Se fac studii de impact asupra mediului și nimeni nu riscă să construiască o hidrocentrală, la aceste costuri, fără să aplice legea. Din 2004, de când au demarat lucrările, nu se poate finaliza ba din lipsă de bani la investiții, ba din cauza ONG-urilor și a altor contestatari. La vremea respectivă, secretarul de stat în Ministerul Energiei Andrei Maioreanu a explicat că arealul nu va fi afectat, debitul Jiului nu va scădea. Afirmația lui se bazează pe studii de impact asupra mediului. Această lucrare generează locuri de muncă, produce pentru noi. După 18 ani de la demararea lucrărilor, vinovat pentru tot ce se întâmplă în această țară se pare că este Ilie Toma. Penalii nu sunt toți penali în lipsa unei hotărâri judecătorești și mă îndoiesc că într-un an de mandat Toma a uitat de ce este alesul unora, ce are de făcut sau că nu știe ce nu trebuie să facă. Am convingerea că are discernământ și încă iubește hunedorenii. Dacă sunt penali stabiliți de o altă instanță decât cea de judecată înseamnă că și vecinul meu este criminal, pedofil sau hoț. Și și tu, cititorule! Învățați să fiți mai cumpătați și să nu mai aruncați cuvinte fără sens dar care fac rău celor care încă mai cred în țara lor și au ales să rămână aici să învețe, muncească și să se bucure de frumusețea ei. Nu suntem toți judecători, ingineri, economiști, dar toți ne dăm cu părerea . Dacă se face ceva, de ce se face? Dacă nu se face, de ce nu se face? Oare, se face?

 17. Ardelean Cosmin spune:

  O investitie necesara. Judetul nostru are nevoie de politicieni care sa ne reprezinte si domnul deputat si-a facut bine treaba la Casa de Pensii, isi va face treaba si în Parlament. Este important sa sustinem demersurile lui. De aceea am votat. Sper intr-o inaugurare cat mai rapida. Sa vedem si fapte! Bravo!

 18. Bora spune:

  @siderurgist TU unde ai fost când s-a distrus siderurgia? Ai fost complice atâta timp cât ai tăcut și probabil ți-ai încasat salariile compensatorii, fără să te gândești la viitorul copiilor. Tu și mulți alții care astăzi atacați omul care speră să facă ceva pentru județ, ca deputat. Ce a făcut greșit ca politician? Ca om, nu mă privește ce face. Pentru asta există Dumnezeu. Urmăresc activitatea politicienilor hunedoreni pentru a ști cui dau votul meu la următoarele alegeri. Uitati-vă la fiecare ce face profesional.

 19. Cucuvea spune:

  Acest Toma atat de laudat de unii de pe aici, de ce nu a facut nimic in sensul salvarii investitiei, daca este atat de interesat?
  Vine cu texte in presa, dar practic nu face nimic.
  Taie frunze la caini prin Parlament.
  De cand este deputat a luat cuvantul de 9 ori, majoritatea cu durata de aprox. 30 de secunde.
  Cea mai tare luare de cuvant dureaza 5 secunde!!!

  La Casa de Pensii au facut treaba angajatii, nu Toma. Acei angajati care inca fac treaba acolo.

 20. sectorx spune:

  Nu mai raspundeti postacilor de serviciu,…..“si gura lor trebuie sa mananca ceva“ Auzi Duma….tinerii votanti ai extraterestului ,i-au urmarit activitatea la casa de pensii,si au constat ca si-afacut bine treaba….Au vazut ei,tinerii ,ca dupa cafeaua de dimineata el isi face bine treaba….:))

 21. FANE spune:

  Este o Hotarare judecatoreasca definitiva ,nu niste contestatii a ,, anumiror ,, ONG-uri,dar ce mai conteaza asta pentru PSD,vor sa schimbe si legea asta?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bilanţ succint al deputatului Sorin Marica, după primul an de mandat

Deputatul PSD Sorin Marica (foto) s-a străduit în primul an de mandat parlamentar să îşi concentreze activitatea asupra modalităţilor prin...

Sporuri încasate ilegal de mai mulţi salariaţi ai Primăriei Petrila

Curtea de Conturi a stabilit, în urma unor verificări făcute în a doua jumătate a anului 2017, că mai mulţi...

Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, contraatacă… pe Facebook!

Miercuri, 17 ianuarie a.c., în şedinţa CL Deva, pe ordinea de zi este proiectul privind înlocuirea din funcţia de viceprimar...

Închide