Politica si administratie

Deputatul Anamaria Gavrilă: Suspendarea președintelui și Moțiunea de cenzură, doar jumătăți de măsură

Adriana Năstase

Suspendarea Președintelui și Moțiunea de Cenzură – jumătăți de măsură care nu duc niciodată la rezultatul dorit, a declarat Anamaria Gavrilă, deputat independent. “Am refuzat să semnez pentru moțiunea de cenzură pentru că cei care au inițiat-o nu au putut să îmi spună ce vor pune în loc. Eu nu am uitat când în decembrie 2020 am luptat să ne scăpăm de Orbán premier și cât ne-am bucurat că a plecat. Doar ca să dăm de Cîțu! Ar fi trebuit să învățăm că nu scapi de cineva fără să ai garanția că vine cineva mai bun”, a declarat deputatul Anamaria Gavrilă (foto).

„Să scăpăm, din nou, de un rău”
„Moțiunea de cenzură a trecut fără ca AUR sau PSD să ne poată spună ce punem în loc. A iniția un demers care se urcă pe valul de resentiment și ură nu înseamnă că faci progres și schimbare în bine. Înseamnă doar că distrugi. Doar pentru că dărâmi o casă, nu înseamnă că ești în stare să con­stru­iești alta. Dar am votat moțiunea de cen­zură pentru că am vrut să ne scăpăm de Cîțu. Și astfel ne-am adâncit într-o criză unde românii suferă fără speranță doar ca să realizăm că cine are de câștigat sunt doar oamenii politici din PNL și PSD când vor guverna împreună. Un deget mare ară­tat celor aproape 3.2 milioane de votanți PNL și PSD care au votat ca să scape unii de alții. Acum, AUR ne gâdilă iar acolo unde simțim cea mai mare respingere și am găsit răul universal – Președintele României Klaus Iohannis. Ne invită să semnăm ca din nou să scăpăm de un rău. Însă, din nou, nu ne spune ce sunt în stare să pună în loc”, susține parlamentarul independent.

Răspuns standard în cazul Termocentralei Mintia
„Nu mă înțelegeți greșit, nu am nici o sim­patie ascunsă pentru domnul Iohannis. Po­li­tica pentru mine înseamnă CONTRIBUȚIE la comunitatea în care trăiești. Să ai onoa­rea să fi ales în funcția de președinte al țării tale, funcție din care poți avea cel mai mare, cel mai eficace și cel mai trainic impact pentru țara ta și tu să găsești toate me­todele prin care să arăți oamenilor că ești doar un neputincios, înseamnă că ori ai gre­șit tu țara, ori noi președintele. Dumnezeu să te ierte, pentru că noi te-am iertat pentru neputință, cu multă dragoste.
De asemenea, am simțit neputința Pre­șe­­dintelui din experiență proprie. Când în februarie 2021 am scris CSAT-ului, unde bineînțeles Președintele Klaus Iohannis este membru, să atrag atenția asupra pe­ricolului în care se află sistemul energetic național și să cer să intervină pentru sal­varea Mintiei, am primit un răspuns stan­dard. Dacă scriam Autorității pentru pro­tec­ția consumatorilor era mai multă acțiu­ne în răspuns decât de la domnul Iohannis. A iniția suspendarea și a face un formular unde oamenii pot semna nu e măreție sau responsabilitate. Măreție și respon­sa­bi­li­tate este să ne spui ce propui în loc”, a adău­gat Gavrilă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura