Deponeul ecologic nu are încã finanţare

Carmen Cosman

Consiliul Judeţean Hunedoara nu a semnat, nici acum, contractul de finanţare pentru deponeul ecologic de la Boşorod, investiţie care, cel puţin teoretic, trebuia finalizată până acum. În schimb, continuă proiectul investiţional în Valea Jiului, care vizează modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

Lucrările întârzie
Consilierii locali PSD din Petrila care au refuzat să aprobe amplasarea uneia dintre gropile ecologice de gunoi pe raza acestei localităţi au reuşit să încurce extrem de mult derularea proiectului. Nici acum, oficialii CJ Hunedoara nu au reuşit să semneze contractul de finanţare pentru viitorul deponeu de la Boşorod, care va prelua deşeurile menajere din întregul judeţ. “Deocamdată, nu s-a semnat contractul de finanţare, dar săptămâna viitoare, preşedintele consiliului judeţean va participa la o discuţie cu reprezentanţii Comisiei Europene. Lucrările sunt întârziate, din cauză că s-a schimbat locaţia, dar cred că va veni şi vremea când consilierii care au votat împotriva deponeului ecologic de gunoi vor da socoteală în faţa populaţiei”, a declarat Costel Avram, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.

A stârnit multe controverse
Reamintim că, iniţial, era vorba despre amenajarea a două gropi ecologice de gunoi în judeţul Hunedoara, dar, după ce consilierii locali PSD de la Petrila au refuzat să voteze acest proiect, s-a ajuns la o singură locaţie, cea de la Boşorod. Problema deponeului ecologic de gunoi care va deservi judeţul Hunedoara a stârnit multe controverse, iar ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a vorbit despre aceste întârzieri şi a avertizat autorităţile că riscă să piardă finanţarea dacă nu fac paşi importanţi în ceea ce priveşte investiţia. Acesta a avertizat autorităţile locale şi judeţene că riscă să piardă finanţarea de aproape 59 de milioane euro, în condiţiile în care există nouă depozite cu activitate sistată, iar alte patru depozite neconforme, cu termene de sistare a activităţii, două în 2015 şi celelalte două în 2016.

Investiţii continuate în Valea Jiului
Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Hunedoara dă asigurări că va continua proiectul de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 40 de milioane de euro. Ieri, acesta a avut o întâlnire cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, exact pe această temă, iar veştile sunt îmbucurătoare. “Un sprijin important ne-a dat şi ne dă în continuare fostul prefect de Hunedoara, actualmente secretar general al guvernului, Attila Dezsi”, a mai spus Costel Avram.

One thought on “Deponeul ecologic nu are încã finanţare

 • 19 ianuarie 2012 la 22:22
  Legătură permanentă

  Imi fac cruce!!! Il lauda Costiel Avram de la PRM pe Deszi care este ungur!!! Aoleuuuuuu
  Don Costelo! Dupa ce a plecat din judet incepeti sa spuneti adevarul. Maghiarul ala a dat lectii prin alura si minte tuturor prefectilor de pana acum…si multor politicieni mojici.
  Esti pe calea buna Don Costelo!
  Recunoasterea unor greseli din trecut inseamna constiinta.
  Bravo!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.