Deponeul ecologic, funcţional la sfârşitul lui aprilie

3 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Aleşii judeţeni au votat o variantă de avarie pentru ca deponeul ecologic de la Bârcea să poată, totuşi, funcţiona. Astfel, de la sfârşitul acestei luni, un operator privat va fi numit să gestioneze această investiţie. Măsura este una provizorie.
„Luni (n.r.-astăzi) vom avea şedinţa Comitetului de Urgenţă pentru a primi o aprobare şi a certifica starea de necesitate, de a găsi un operator privat, care din 22 aprilie va funcţiona pe deponeul de la Bârcea. Soluţionăm astfel, jumătate din această problemă, de depozitare a gunoaielor. Apoi, următoarea problemă va fi găsirea unor soluţii pentru operatorii celor patru zone din judeţ. În cazul operatorului pentru administrarea deponeului va fi o încredinţare directă, dar tot printr-o licitaţie. Este cea mai rapidă metodă. Evităm astfel să angajăm 100 de oameni, iar apoi ar fi trebuit să-i concediem. În tot acest timp, licitaţia pentru operatorul final continuă, pentru administrarea deponeului ecologic”, a declarat vineri, după şedinţa Consiliului Judeţean, Mircea Bobora (foto), şeful instituţiei.
Iniţial, conducerea judeţului a luat în calcul înfiinţarea unei firme de salubritate, cu aproape 100 de angajaţi, care să administreze deponeul ecologic. Se pare însă că nu s-a ajuns la un numitor comun, şi s-a ales o altă variantă, aceea de a încredinţa unei firme private această activitate.
Situaţia în judeţ în ceea ce priveşte deşeurile devine pe zi ce trece mai gravă, având în vedere că nu mai există locuri de depozitare. Licitaţia pentru administrarea deponeului este tot în faza de contestaţie, iar licitaţiile pentru cei patru operatori care vor funcţiona în judeţ, pentru colectarea gunoaielor, nici nu a demarat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oprişa, validat în funcţia de consilier judeţean

În şedinţa de vineri a CJ Hunedoara, Florin Oprişa (foto) a depus jurământul ca şi ales judeţean. Oprişa vine în...

Deva, tot mai aproape de a avea o Sală de Sport Polivalentă

Primăria Deva a fost informată de către autorităţile guvernamentale că obiectivul „Construire Sală de Sport Polivalentă în municipiul Deva” a...

Bulina neagră 3.04.2017

Vijai-Silvian Văduva, din Lupeni,

Închide