Depinde de noi

Statele lumii se află într-un război invizibil cu un virus care ameninţă stilul nostru de viaţă, iar România îşi duce şi ea propria bătălie. Statul trebuie să joace un rol activ, iar Executivul trebuie să fie mai eficient ca niciodată. În egală măsură, românii trebuie să se conformeze situaţiei, respectând măsurile impuse de autorităţi şi respectându-se, totodată, între ei.

Partidul Social Democrat a fost, în tot acest timp, alături de cetăţeni. A pus nevoile ţării şi a cetăţenilor săi mai presus de orice. A învestit Guvernul Orban, astfel încât România să poată combate pandemia cu un executiv cu puteri depline, a votat starea de urgenţă, ca Guvernul să poată lua eficient măsurile care se impun şi a iniţiat mai multe proiecte de legi, printre care proiectul care acordă zile libere părinţilor, proiectul care asigură acoperirea a 75% din salariu pentru angajaţii trimişi în şomaj tehnic şi proiectul care suspendă plăţile către bănci, în ceea ce priveşte creditele românilor şi dobânzile aferente. Vom continua să ne gândim la români şi vom continua să venim cu soluţii pentru problemele lor actuale, asigurând cu orice preţ activitatea parlamentară.
În paralel, este necesar ca societatea românească să aibă un comportament demn. De la iniţierea unor ştiri false, specula cu materiale sanitare (măşti, dezinfectant etc.) şi umflarea preţurilor, observăm că sunt oameni care încearcă să profite de situaţia tristă în care ne regăsim. Pentru aceştia, fac un apel la decenţă. Astfel de practici dezonorante trebuie să înceteze. Doar împreună putem combate, cu adevărat, pandemia, iar viitorul societăţii noastre este decis în mare măsură de cum ne vom comporta în săptămânile şi lunile următoare. Depinde în totalitate de noi.
Cu credinţă şi speranţă, vreau să transmit aprecierea mea tuturor cadrelor medicale care luptă în prima linie cu această pandemie, precum şi gânduri bune tuturor românilor, în special celor din Spania şi Italia.
Închei cu un termen foarte des auzit în ziua de azi – solidaritate. Solidaritatea este sentimentul care ne determină să acordăm ajutor reciproc, să luăm decizii pe baza respectului mutual. Definiţia acestui cuvânt trebuie să fie compasul nostru în perioada următoare.
Cu solidaritate,
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

2 comentarii la „Depinde de noi

 • 22 martie 2020 la 21:01
  Permalink

  Se apropie criza financiară și din nou vor fi tăieri de pensie și de salariul .

  Parlamentarii ne spun că politica se face pentru mincinoși și șarlatani .

  Noi trebuie să facem educație prin dreptate și adevăr fără minciună . R .*. D .*.

 • 28 martie 2020 la 19:24
  Permalink

  …și poporului ce-i al poporului. Cum adică? Doamna în cauză, candidată la Europarlamentare, pe locul 10, considerat eligibil de partidul său a contribuit la campania electorală cu suma de 42.000 € / 205.000 lei. Dintre primii 10 doar o singură candidată nu a contribuit la campania electorală. De ***ând Curtea de Apel București a considerat, perfect legal, că banii contribuți pot fi recuperați. De unde? Evident de la bugetul statului. Acum, în această criză năprasnică Natalia Elena Intotero solicită de la România nici mai mult nici mai puțin decât 205.000 lei iar AEP a anunțat că e pregătită să îi returneze. Nu mă credeți? Citiți pe Ziare.com articolul lui Victor Pițigoi “Pentru sănătate n-au fost bani niciodată, dar pentru interese politice se găsesc totdeauna”, Sâmbătă, 28.03.20, ora 10:36. În acest articol NEI le transmite medicilor prețuirea Domniei Sale. De altfel, tot timpul a fost aproape de nevoile oamenilor, de frământările lor, încercând să le rezolve.
  Dumnezeu Să ajute omenirea, Dumnezeu Să îi ocrotească pe Români, Să binecuvinteze Țara Noastră! Doamne ajută!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.