Denisa Golgotă, cea mai bună gimnastă în 2018

15 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

31th European Women’s Artistic Gymnastics Team Championships, Juniors and Seniors 6/2016, June 1-5

Nicolae Gavrea

Recent, Federaţia Română de Gimnastică, după rezultatele înregistrate de sportivii din ţara noastră la cele mai importante competiţii din anul 2018: Campionatele Europene şi Mondiale de gimnastică artistică, de la Glasgow şi respectiv Doha, Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Guimaraes şi Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, dar şi Campionatele Naţionale de gimnastică artistică de la Ploieşti şi de gimnastică aerobică de la Izvorani, a desemnat pe cei mai buni gimnaşti în anul recent încheiat.

Graţie rezultatelor obţinute la Campionatele Europene unde a cucerit o medalie de argint în finala de la sol şi medalie de bronz la sărituri, Denisa Golgotă (foto), legitimată la CNS Cetate Deva, fost desemnată cea mai bună gimnastă din România pentru 2018, ea fiind secondată în acest clasament de campioana europeană de junioare la sol, Ioana Stănciulescu şi de Silvia Sfiringu şi Antonia Duţă, cu clasări în finalele pe aparate de la Europenele de junioare. În acest clasament mai figurează Ana Maria Puiu, Daniela Trincă, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc, Nica Ivănuş şi Ioana Crişan.
La masculin, Andrei Muntean ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai buni gimnaşti români, el fiind finalist european şi mondial în 2018, dar şi multiplu medaliat în circuitul Cupelor Mondiale, obţinând din partea Federaţiei Internaţionale distincţia de cel mai bun gimnast la paralele în cadrul Cupelor Challenge din acest an. Gabriel Burtănete îl urmează pe Andrei Muntean în top, datorită medaliilor de bronz obţinute la Turneul Internaţional de juniori de la Berlin, dar şi finalei olimpice de tineret la sărituri. Rafael Szabo e al treilea cel mai bun gimnast al României din acest an, în urma finalelor europene de juniori de la inele şi individual compus. În continuare s-au clasat Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Robert Ghiuzan, Robert Burtănete, Nicolae Ţarcă şi Beniamin Cristea.
Andreea Bogati îşi păstrează prima poziţie în topul celor mai buni gimnaşti de aerobică. Sportiva noastră a cucerit în 2018 două medalii de argint şi una de bronz, în cadrul Campionatelor Mondiale din Portugalia şi este urmată în clasament de Dacian Barna, Mihai Popa, Marian Broţei (ambii CNS Cetate Deva), Gabriel Bocşer, Sandra Dincă, Steliana Stoienescu, Flavia Sentea (CNS Cetate Deva), Andreea Darie, Denisa Ganea, Cristina Nedelcu şi Isabela Dumitraşcu, toţi cu rezultate notabile pe plan mondial, în 2018.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ Finanţe, 16.01.2019

Asociaţia Judeţeană de Fotbal a dat drumul la vize

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara – prin Departamentul Competiţii – organizează operaţiunile privind acordarea vizelor anuale pentru jucătorii seniori şi...

Bulina neagră, 15.01.2019

Carmen Guran, directorul tehnic al CJ Hunedoara Pentru că în calitatea sa de manager al proiectului de reabilitare şi modernizare...

Închide