Demonstraţie de robotică la Deva

11 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Locuitorii municipiului Deva, şi nu doar ei, care sunt pasionaţi de robotică şi noile tehnologii, sunt aşteptaţi astăzi, joi, 12 decembrie, între orele 16:00 şi 17:00, în holul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din localitate. Ei vor putea participa şi la o dezbatere cu tema ,,Localităţile viitorului”.

Cei care vor să afle mai multe despre tehnologia viitorului vor putea să vadă în acţiune roboţi creaţi de elevii Liceului Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva. Această incursiune în tehnologia viitorului face parte din proiectul Asociaţiei „Andrei Mureşanu” Deva – Iniţierea tinerilor deveni în robotică – ediţia a doua. Primăria municipiului Deva a cofinanţat acest proiect.
Echipa NRG Robotix a Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva a participat în ultimii doi ani la competiţii naţionale şi internaţionale (preuniversitare şi universitare), unde a luat numeroase premii. Printre acestea se numără medalii de aur cucerite la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii ,,Traian Vuia” Timişoara (ediţiile 2018 şi 2019) pentru standul experimental şi pentru robotul operator foto-video; Premiul I la categoria Free Style, în cadrul concursului Robotics Championship organizat de Universitatea din Oradea (ediţia 2018) şi premiu special (ediţia 2019) pentru cel mai performant concurent – o fetiţă de numai patru ani care a montat singură un robot open source şi a prezentat tot singură întregul proiect în faţa unui juriu format din reprezentanţi ai unor companii private şi din cadre didactice de la Universitatea din Oradea. De asemenea, echipa NRG Robotix a fost prezentă, începând cu anul 2017, în fiecare sezon al celui mai mare campionat de robotică pentru liceeni din România – BRD First Tech Challenge România. Coordonatorul echipei de robotică de la liceul devean este profesorul inginer Paul Ţoţa, specializat în mecatronică, tehnologii multimedia şi educaţie tehnologică. Organizatorii vă aşteaptă la o demonstraţie de talent şi pasiune, intrarea la eveniment fiind liberă. (D.G.)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Karateka de la CFR Simeria, medaliaţi la Cupa României

Recent, în localitatea timişeană Dumbrăviţa s-au desfăşurat întrecerile ediţiei din acest an a Cupei României la karate, competiţie organizată de...

Baschet. Cupa de Iarnă la Simeria

CS CFR Simeria a organizat Cupa de Iarnă, ediţia I, la baschet, cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local al...

Turneul final al campionatului de fotbal Old-Boys

Mâine, vineri, 13 decembrie, cu începere de la ora 16:00, se va desfăşura turneul final al competiţiei de fotbal pentru...

Închide