Democrat-liberalii atacă europarlamentarele şi prezidenţialele: Guvernul alternativ PDL e gata în septembrie

05 catalin-predoiuVolodia Macovei

Consiliul Director al PDL, care s-a întrunit sâmbătă, 17 august, la Baia Mare, a decis prezentarea unui guvern alternativ luna viitoare şi alegerea unui candidat la prezidenţiale prin votul tuturor membrilor de partid. Cel mai probabil, prezidenţiabilul PDL preferat de actuala conducere este prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu (foto).

Coborârea în teritoriu
Colegiul Director PDL a confirmat mesajul pe care trimisul special al conducerii partidului în teritoriu, Cătălin Predoiu, l-a expus în timpul vizitei la Deva: „Acum, ne concentrăm pe relansarea partidului, pe guvernul-alternativă, pe găsirea de noi tineri care să preia ştafeta în organizaţiile locale şi la centru, să venim cu oameni noi în politică, să dăm un semnal că ne pregătim în mod serios să oferim o alternativă electoratului. (…) E o responsabilitate a liderilor PDL ca împreună cu organizaţiile teritoriale să pregătească alternativa la guvernare în mod coerent. Să învăţăm din greşelile guvernării trecute şi să nu lăsăm să apară o fractură între liderii care vor fi prinşi în actul de guvernare şi cei care rămân în teritoriu”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL în faţa jurnaliştilor hunedoreni. Guvernul alternativ PDL va fi făcut public în luna septembrie.
Promisiuni electorale
De asemenea, Colegiul Director PDL a lansat deja câteva promisiuni electorale care să-i refacă imaginea în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor. Astfel, PDL a anunţat că are deja două proiecte legislative depuse în Parlament: unul pentru reducerea fiscalităţii şi celălalt privind o lege pentru constituirea autorităţii pentru protecţia investitorului. Pentru reducerea fiscalităţii, PDL propune reducerea cotei unice de la 16 la 12 la sută, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte, creşterea salariului mediu la 1.000 de lei şi neimpozitarea profitului investit pentru capitalizare.

Cinci pretendenţi  la prezidenţiale
Legat de alegerile prezidenţiale, liderii PDL spun că alegerea candidatului pentru funcţia supremă în stat va fi făcută, în mod inedit, prin consultarea tuturor membrilor de partid. „Am decis ca alegerea candidatului PDL la Preşedinţie să fie făcută de toţi cei peste 300.000 de membri de partid, nu prin electori, nu de aleşii locali, ci de toţi membrii”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.
Ideea democrat-liberalilor este şi de a găsi o formulă de colaborare cu alte partide de centru-dreapta, la prezidenţiale, dar se pare că se aşteaptă ca viitorii aliaţi să sprijine propunerea lor pentru preşedinte. Liderii PDL mai spun că sunt deja pregătiţi, pentru a fi propuşi membrilor de partid, cinci posibili candidaţi, dar nu au fost nominalizate persoanele. Din ce se ştie până acum, prima opţiune a conducerii partidului ar fi Cătălin Predoiu, dar intenţia de a candida şi-a anunţat-o şi Elena Udrea, aflată în această perioadă într-o adevărată campanie electorală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.