Eveniment

Delegaţie de poliţişti italieni în judeţ

Livia Botici

O delegaţie formată din 24 de ofiţeri şi agenţi de poliţie, reprezentând Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (I.P.A.), regiunea Sassari din Italia, s-a aflat în judeţul Hunedoara, pentru a-şi vizita colegii de breaslă.

Prima dată în Hunedoara

Delegaţia I.P.A. Sassari s-a aflat pentru prima dată în judeţul nostru. Programul poliţiştilor italieni a fost organizat de Asociaţia IPA – Regiunea Hunedoara, al cărei preşedinte este comisarul şef de poliţie Marcel Zaharie, adjunct al şefului IPJ Hunedoara. În timpul petrecut în judeţ, poliţiştii italieni au de vizitat mai multe edificii istorice şi obiective turistice hunedorene, cum ar fi Cetatea Devei, Sala olimpică de gimnastică a Colegiului Naţional „Cetate”, unde s-au antrenat şi se antrenează nume mari ale gimnasticii mondiale, Castelul Huniazilor din municipiul Hunedoara, precum şi Arsenal Park din Orăştie.

„Sunt onorat să mă aflu pentru prima dată în mijlocul poliţiştilor IPA – Regiunea Hunedoara, cu care am descoperit că avem multe puncte comune în ceea ce priveşte activitatea profesională şi suntem impresionaţi de trecutul istoric al acestor locuri”, a declarat Antonio Careddu, şeful delegaţiei italiene.

De 20 de ani vine în România

Deşi pentru prima dată în judeţul Hunedoara, seniorii delegaţiei italiene şi-au vizitat destul de des colegii români. În urmă cu 20 de ani, Antonio Careddu, comandantul poliţiei locale din Sassari, a venit pentru întâia oară în România, mai exact, în Timişoara. De atunci, anual, echipa sa vizitează oraşul de pe Bega, poliţiştii italieni fiind implicaţi în diferite opere de caritate, dar şi pentru a-i cunoaşte pe români, mai ales că, aceştia reprezintă cea mai mare comunitate de străini, existentă, conform statisticilor, pe teritoriul Italiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura