Delegaţie de poliţişti italieni în judeţ

25 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

O delegaţie formată din 24 de ofiţeri şi agenţi de poliţie, reprezentând Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (I.P.A.), regiunea Sassari din Italia, s-a aflat în judeţul Hunedoara, pentru a-şi vizita colegii de breaslă.

Prima dată în Hunedoara

Delegaţia I.P.A. Sassari s-a aflat pentru prima dată în judeţul nostru. Programul poliţiştilor italieni a fost organizat de Asociaţia IPA – Regiunea Hunedoara, al cărei preşedinte este comisarul şef de poliţie Marcel Zaharie, adjunct al şefului IPJ Hunedoara. În timpul petrecut în judeţ, poliţiştii italieni au de vizitat mai multe edificii istorice şi obiective turistice hunedorene, cum ar fi Cetatea Devei, Sala olimpică de gimnastică a Colegiului Naţional „Cetate”, unde s-au antrenat şi se antrenează nume mari ale gimnasticii mondiale, Castelul Huniazilor din municipiul Hunedoara, precum şi Arsenal Park din Orăştie.

„Sunt onorat să mă aflu pentru prima dată în mijlocul poliţiştilor IPA – Regiunea Hunedoara, cu care am descoperit că avem multe puncte comune în ceea ce priveşte activitatea profesională şi suntem impresionaţi de trecutul istoric al acestor locuri”, a declarat Antonio Careddu, şeful delegaţiei italiene.

De 20 de ani vine în România

Deşi pentru prima dată în judeţul Hunedoara, seniorii delegaţiei italiene şi-au vizitat destul de des colegii români. În urmă cu 20 de ani, Antonio Careddu, comandantul poliţiei locale din Sassari, a venit pentru întâia oară în România, mai exact, în Timişoara. De atunci, anual, echipa sa vizitează oraşul de pe Bega, poliţiştii italieni fiind implicaţi în diferite opere de caritate, dar şi pentru a-i cunoaşte pe români, mai ales că, aceştia reprezintă cea mai mare comunitate de străini, existentă, conform statisticilor, pe teritoriul Italiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Vorbesc cârcotaşii că un fost edil, dintr-un municipiu cu castel, s-a supărat tare de tot pe colegii săi de partid....

Ieri în Deva, mâine în Brad

Ieri, 40 de profesori de la Liceul „Horea”, din Deva, au refuzat să intre la cursuri, în semn de protest...

Cinci medalii româneşti la „Cupa Nadiei”

Gimnastele Andreea Tufă şi Diana Rusu, de la „Cetate” Deva, şi Georgiana Gheorghe, de la Dinamo Bucureşti, care au format...

Închide