Delegaţie a agricultoarelor din Belgia, în vizită la Dobra

Magdalena Şerban

Grupul de Acţiune Locală „Ţinutul Pădurenilor”, în colaborare cu Uniunea Agricultoarelor Valone, vizează schimburi de experienţă între agricultoarele din judeţul Hunedoara şi omoloagele acestora din Belgia, în cadrul unui proiect bilateral intitulat “Femeia agricultoare – factor de dezvoltare în mediul rural – schimburi de experienţă între agricultoarele din România (Regiunea Vest) şi Belgia (Regiunea Valonă)”. Astfel, o delegaţie belgiană s-a aflat săptămâna trecută în judeţ pentru a discuta în acest sens cu administraţia locală din Dobra, dar şi pentru a vizita şi a cunoaşte mai bine potenţialul întregii zone.

Un popas în „Ţara Păstrăvului”

„Noul proiect se va desfăşura în perioada 2012-2014 şi are ca scop deschiderea de noi perspective de promovare a femeilor din mediul rural,  de realizarea unor parteneriate internaţionale şi naţionale între agricultoare, precum şi de investiţii în agricultură şi domenii conexe. La Dobra, am înfiinţat în 2012 Asociaţia Agricultorilor  ATISERV, la iniţiativa GAL-ului din care facem parte şi cu sprijinul logistic şi financiar al primăriei. Vrem ca prin această formulă, agricultorii să poată fi ajutaţi cu utilaje, materiale necesare şi să poată beneficia de diferite  facilităţi. Aşa că, săptămâna trecută, a fost organizată o întâlnire între delegaţia belgiană venită în vizită la Dobra, administraţia locală, agricultori şi agricultoare ale comunei şi fermieri- membri ai asociaţiei agricole. În cadrul întrevederii, au fost invitaţi şi primari ai comunelor vecine, Bătrâna, Lăpugiu de Jos şi Veţel. Astfel, dacă lucrurile vor decurge bine şi se vor implica şi ceilalţi primari, proiectul se poate extinde. Delegaţia belgiană a avut posibilitatea de a cunoaşte mai îndeaproape locurile, a gustat din produsele tradiţionale şi a putut admira o expoziţie de artă populară pusă la dispoziţie de familia Tricu din Deva şi bineînţeles, a vizitat câteva gospodării”, a precizat Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au întors scorul şi rãmân perfecţi

FC Hunedoara a trecut cu bine şi primul examen extern din actualul campionat, scor 3-1, în deplasare, cu Naţional Sebiş,...

Iris, pentru prima dată în faţa fanilor, în noua formulă, la Călan

Primul concert al trupei Iris alături de noul solist – Toni Şeicărescu, a avut loc, sâmbătă seară, în Călan. Membrii...

29 de zile de arest, pentru bărbatul care şi-a ucis mama

Florin Ailoaie (foto), hunedoreanul în vârstă de 31 de ani, care în urmă cu doar câteva zile şi-a ucis mama...

Închide