Brădenii au liber la laborator

Magdalena Şerban

Finalul de vară a venit cu o veste bună pentru conducerea Spitalului Municipal Brad, noua activitate de laborator primind acreditarea RENAR. Nici contractul cu Casa Judeţeană de Sănătate Hunedoara nu a întârziat să apară, aşa că bolnavii ce vor călca pragul instituţiei sanitare brădene vor avea parte de analize complexe şi rezultate precise.

Cu bilet de trimitere sau cu plată

Înlocuirea vechiului laborator de analize cu unul de ultimă generaţie se va resimţi în actul medical practicat la spitalul din Brad, spune managerul acestuia, Florin Jurca (foto). “După investiţia pe care am realizat-o şi, bineînţeles, după această acreditare absolut obligatorie, am semnat şi un contract cu CJAS Hunedoara şi pe partea de analize făcute celor nespitalizaţi. Tot prin intermediul acestei noi investiţii, vom putea obţine venituri suplimentare de la agenţii eonomici din zona Bradului, aşa că va aduce beneficii tuturor: nouă, generând venituri, iar pacienţilor, prin oferirea unui act medical de calitate. Cine vine cu trimitere de la medicul de familie nu plăteşte efectuarea analizelor, iar pentru ceilalţi, pot să spun că tarifele sunt mici, comparativ cu cele practicate de alte unităţi medicale”, a precizat Jurca.

Costurile, amortizate în timp şi cu multă răbdare

Pentru ca activitatea laboratorului să fie în concordanţă cu cerinţele în vigoare, conducerea a fost nevoită să pună leu pe leu, suma finală fiind una consistentă. Dar, până la recuperarea acesteia, mai e destul. „S-a montat tarchet în tot laboratorul, încăperile au fost recompartimentate, am reorganizat două săli, care serveau, în trecut, pe post de magazii, s-au efectuat lucrări de extindere şi zidărie, creându-se astfel, toate condiţiile specifice normativelor, pentru implementarea activităţii de microbiologie”, a mai arătat managerul spitalului brădean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Delegaţie a agricultoarelor din Belgia, în vizită la Dobra

Grupul de Acţiune Locală „Ţinutul Pădurenilor”, în colaborare cu Uniunea Agricultoarelor Valone, vizează schimburi de experienţă între agricultoarele din judeţul...

Au întors scorul şi rãmân perfecţi

FC Hunedoara a trecut cu bine şi primul examen extern din actualul campionat, scor 3-1, în deplasare, cu Naţional Sebiş,...

Iris, pentru prima dată în faţa fanilor, în noua formulă, la Călan

Primul concert al trupei Iris alături de noul solist – Toni Şeicărescu, a avut loc, sâmbătă seară, în Călan. Membrii...

Închide