Declaraţie politică a senatorului PNL Eleonora-Carmen Hărău, făcută în plenul Senatului: „Până când trebuie să mai moară oameni în Valea Jiului pentru a se rezolva problemele economice şi sociale din această zonă?”

11 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Doamnelor şi domnilor senatori,
Tragedia de la Mina Lupeni din Valea Jiului – judeţul Hunedoara a atras din nou atenţia asupra condiţiilor de muncă ale minerilor. Dar cu ce preţ? Cu preţul vieţii unor oameni!
Problemele economice şi sociale ale Văii Jiului sunt multiple, dar de fiecare dată sunt „rezolvate“ în campaniile electorale de către PSD. Apoi urmează liniştea şi indiferenţa.
Cel mai mare agent economic din judeţul Hunedoara — Complexul Energetic Hunedoara cu sediul în Petroşani este în litigiu juridic privind insolvenţa. Totodată, solicitarea acestuia de a prelungi activitatea de producţie a minelor Lupeni şi Lonea prin promovarea unui Memorandum de către Ministerul Energiei la Guvern, ulterior fiind necesară notificarea Comisiei Europene, zace prin vreun birou.
Pensionarii mineri din Valea Jiului ieşiţi la pensie înainte de anul 2011 şi-au strigat drepturile în stradă organizând săptămânile trecute proteste şi marşuri.
Avem o Coaliţie PSD-ALDE care controlează prin oamenii puşi la conducerea Complexului Energetic Hunedoara, în CA al acestui colos energetic, în Ministerul Energiei, ultima suflare a comunităţii din această Vale a Plângerii.
Valea Jiului moare şi la propriu şi la figurat. Dispare o zonă atât de frumoasă a României, pentru că o coaliţie PSD-ALDE ce a luat atâtea voturi aici, Trădează. Trădează încrederea unor oameni minunaţi.
Solicit Guvernului României ca într-o lună să vină cu un Plan de Salvare a acestei zone, iar aceste măsuri să fie prezentate şi aprobate într-o şedinţă de Guvern care să se desfăşoare în Valea Jiului.
Dumnezeu să aibă grijă de cei plecaţi din adâncuri către ceruri şi să le întărească familiile!

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Florin Oancea, susţinut şi de Polul Naţional Ecologist

Ieri, candidatul PNL la Primăria Deva, Florin Oancea (foto în centru), a încheiat un protocol de susţinere cu Polul Naţional...

Servituţi de trecere

Proprietarul unui imobil care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i se permită trecerea pe fondul...

Au fost aleşi preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral Deva

Preşedintele Tribunalului Hunedoara, judecătoarea Mihaela Timişan, a efectuat, ieri, tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Deva,...

Închide