Declaraţie politică a deputatului PSD Laurenţiu Nistor. România trebuie să se unească în jurul interesului naţional

27 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

O dezbatere pe tema democraţiei şi a justiţiei în România a avut loc, pe 22 martie, în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European.

O dezbatere care pe fond a fost utilă, cei interesaţi fiind informaţi cu privire la evoluţia ultimelor evenimente din România, cu decizii clare şi argumente. Am constatat însă cu tristeţe, dar şi cu revoltă, faptul că din partea ţării noastre au vorbit oameni care au uitat că sunt români şi nu s-au putut abţine să nu dezinformeze şi să nu lanseze afirmaţii ce nu au legătură cu realitatea. Am reuşit să fim, astfel, singura ţară care îşi spală rufele în Parlamentul European.
Filosoful Gabriel Liiceanu, care a ştiut mereu să se adapteze conjuncturilor politice, a făcut-o şi de această dată. A acceptat să o sprijine pe doamna Monica Macovei, intrând în corul isteric dirijat de aceasta. Nu ne explicăm altfel cum, domnul Liiceanu a afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi spus că îşi doreşte demiterea şefei DNA, respectiv demiterea doamnei Laura Codruţa Kovesi. O dezinformare gravă, având în vedere că această afirmaţie nu există. Intelectualii de nivelul lui Gabriel Liiceanu nu ar trebui să intre în astfel de jocuri ale dezinformărilor, cu atât mai mult cu cât se afla acolo într-un context de reprezentare a României.
De altfel, Liviu Dragnea a afirmat că se gândeşte să depună o plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu pentru cele afirmate la Bruxelles. Un demers pe care îl susţin, având în vedere că declaraţiile domnului Liiceanu sunt false.
În aceeaşi notă s-a desfăşurat şi discursul Monicăi Macovei, care a lansat în mod repetat atacuri la persoană, cu mesaje inacceptabile ce au un efect direct asupra imaginii ţării noastre. Astfel de afirmaţii pun într-o lumină falsă atât instituţiile din România, cât şi liderii politici, lideri aleşi democratic în urma votului liber exprimat de români în 11 decembrie 2016. Pot înţelege faptul că doamna Macovei ştie să acţioneze doar la comandă şi să îndeplinească ordine, dar când îşi reprezintă ţara ar trebui să folosească raţiunea.
Manipulări, dezinformări, circ ieftin – sunt doar câteva dintre cuvintele ce pot descrie ceea ce au făcut cei doi români la Bruxelles. Acum, când se vorbeşte despre două viteze în UE, România trebuie să se unească în jurul interesului naţional, cel mai nociv lucru fiind să vorbim despre ţara noastră pe două voci.
Laurenţiu Nistor, deputat PSD,
Circumscripţia electorală nr. 22, Hunedoara

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fane spune:

    Nu prea cred că Tăriceanu și Dragnea sunt interesul național al României,cu alte cuvinte Nistor ne spune , nu ne mai criticați când vă furăm și vă luăm de proști fiindcă faceți România de râs…………ăata da tupeu de politician

  2. Avram Iancu spune:

    Legalizarea furtului = Interesul National PSD

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Caricatura de marţi, 28.03.2017

de Petry & Crişan

La Lupeni, gunoiul menajer stă neridicat de o săptămână

Primăria Lupeni se află într-un impas, după ce firma care se ocupa cu ridicarea deşeurilor menajere a refuzat să mai...

Căminul cultural din satul Petreni, în curs de reabilitare

Locuitorii din Petreni, comuna Băcia, vor avea, cel mai probabil, până la sfârşitul acestui an, un cămin cultural modern şi...

Închide