Politica si administratie

DECLARAȚIE DE PRESĂ. Anamaria Gavrilă: Virgil Popescu, un ministru deasupra legii?

9 decembrie 2021 – frustrat de un judecător care nu dădea undă verde trecerii la lichidare și vânzării termocentralei Mintia la preț de fier vechi, Virgil Popescu trimite o adresă Complexului Energetic Hunedoara prin care cere retragerea din exploa­tare și închiderea grupurilor ener­ge­tice de la Mintia, motivând, într-un mod bizar, că UE a cerut să res­pectăm normele de mediu.
Cum e posibil ca un ministru – fără să fie votată o lege în Parlament, fără să fie asumată vreo hotărâre de guvern sau o ordonanță de urgență, de la el p­u­te­re, să treacă la executarea unei ter­mo­centrale, la oprirea unui program de con­servare care este strict regle­men­tat ca obligatoriu prin lege și nimeni să nu reacționeze, nimeni să nu se sesi­zeze? Nici prim-ministrul, nici Parche­tul, nici SRI-ul? Am denunțat gestul ministrului încă din luna februarie. Nici o reacție.
Și ce are una cu alta, domnule Virgil Popescu? UE a cerut încă din iulie 2018 să îmbunătățim instalația și să ne con­formăm la mediu. Nu să închidem ter­mo­centrala, nu să lăsăm 20.000 de oa­meni în frig la Deva în plină pan­demie, nu să dăm oamenii afară de la lucru și nu să tăiem termocentrala la fier vechi.
Zeci de ziariști specializați în do­meniu au scris articole împotriva lui Virgil Popescu la Ministerul Energiei, zeci de specialiști în domeniu au denunțat dezastrul de la Energie, zeci de parlamentari s-au pronunțat pentru demisia lui, dar puterea grupurilor de interese din PNL și PSD care au acaparat guvernul și storc banii din Energie este mai mare decât puterea unui întreg popor.
Cerem demisia lui Virgil Popescu, ce­rem un plan urgent de investiții pen­tru sistemul energetic, cerem re­gle­mentarea prețului la energie la un preț pe care romanii și-l pot permite, la ni­ve­lul lor de venituri, pe baza costului de producție, pentru că, în final și la urma urmei, ardem gazul nostru din pământul nostru, cărbunele din munții noștri, este munca românilor noștri la nivelul salarial din România, folosim termocentralele și hidrocentralele de la părinții și bunicii noștri.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

One thought on “DECLARAȚIE DE PRESĂ. Anamaria Gavrilă: Virgil Popescu, un ministru deasupra legii?

  • Nu există rușine nici respect din partea parlamentari pentru victimele torționarilor !

    Să asigure că victimele unui act de tortură sau ale altor rele tratamente obțin măsuri reparatorii, inclusiv că pot beneficia de o cale de atac eficientă și de modalități de reparare a prejudiciului, printre care se numără restituirea, despăgubirea, reabilitarea, satisfacția echitabilă și garanțiile de ne-repetare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura