Declararea bunurilor în registrul agricol anual

30 ianuarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Comunitate, Ultima Ora

Persoanele fizice şi juridice care au în proprietate sau folosinţă terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje, instalaţii agricole, construcţii etc. în municipiul Deva au obligaţia să le declare la Compartimentul agricol din cadrul Primăriei municipiului Deva, camera 5, parter, în vederea înscrierii acestora în registrul agricol.
Potrivit Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2015-2019, termenele la care persoanele fizice şi juridice au obligaţia să declare datele pentru înscrierea în registrul agricol sunt următoarele: 5 ianuarie – 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosinţă, clădirile cu destinaţia de locuinţă, construcţiile-anexă şi mijloacele de transport cu tracţiune animală şi mecanică, maşinile, utilajele şi instalaţiile pentru agricultură şi silvicultură, efectivele de animale din gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum şi modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale deţinute, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produşilor obţinuţi, a morţii ori sacrificării animalelor sau a altor intrări-ieşiri; 1 – 31 mai, pentru datele privind modul de folosinţă a terenului, suprafeţele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
Înscrierea datelor în registrul agricol se face pe baza declaraţiei date pe proprie răspundere de către capul gospodăriei sau, în absenţa acestuia, de către un alt membru al gospodăriei şi a înscrisurilor doveditoare. Potrivit art. 20 alin. 1 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2008, nedeclararea, la termenele stabilite şi în forma solicitată, a datelor care fac obiectul registrului agricol, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 100 lei şi 500 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 300 lei şi 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice. (A. Clej)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Recital de pian la Palatul Magna Curia

Astăzi, 31 ianuarie, începând cu ora 18.00, în Sala Şemineului din incinta Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, va...

Cercetătorii de la Insemex au cucerit zeci de medalii în 2017

Luând în calcul numeroasele premii şi medalii obţinute în 2017, se poate spune că anul trecut a fost unul de...

Mai puţine cauze pe rol în 2017 la instanţele hunedorene

În anul 2017, s-a înregistrat o scădere a numărului de dosare aflate pe rolul instanţelor hunedorene comparativ cu anul 2016....

Închide