Decizie importantă a instanţei în dosarul crimei de la Băcia

02 sorin vasile beneguiNatalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a decis că procurorii trebuie să investigheze o plângere penală formulată în cadrul cererii de revizuire a dosarului crimei de la Băcia, în care trei tineri au fost condamnaţi la câte 20 de ani de închisoare.
„Instanţa admite apelurile formulate de petenţii Adriana Benegui (n. r. soţia lui Sorin Vasile Benegui) şi Gheorghe Mărăcine împotriva sentinţei penale nr. 114/09.09.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul cu nr. 3547/97/2015 pe care o desfiinţează şi rejudecând în fond: scoate cauza de pe rolul instanţei şi înaintează cererile formulate de petenţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Definitivă”, se arată pe portalul instanţei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, instanţa a admis apelurile celor doi faţă de hotărârea Tribunalului Hunedoara în sensul în care aceştia au depus o plângere penală împotriva unui martor din dosar, acuzându-l de mărturie mincinoasă, plângere care a fost trimisă la Parchet, fiind de competenţa procurorilor. Revizuirea dosarului ar putea avea loc doar dacă se va stabili că martorul respectiv a minţit.
Reamintim că Sorin Vasile Benegui (foto), Anca Maria Murg şi Silviu Bruzlea au fost condamnaţi la câte 20 de ani de închisoare fiecare, fiind acuzaţi că au omorât în bătaie un tânăr de 18 ani. Incidentul s-a petrecut în urma unui scandal izbucnit la o discotecă din comuna Băcia, într-o noapte din septembrie 2007. După ce a fost pronunţată sentinţa, cei trei tineri au dispărut, ei neputând fi găsiţi nici până în prezent, deşi sunt daţi în urmărire internaţională. Nu este prima dată când familiile lui Benegui şi Murg solicită revizuirea dosarului, până acum toate cererile fiindu-le respinse de instanţă.

One thought on “Decizie importantă a instanţei în dosarul crimei de la Băcia

  • 6 decembrie 2015 la 23:14
    Permalink

    Asta inseamna ca nu mai sunt condamnati ,vor fi rejudecati din nou .Este o sansa sa li se faca dreptate si sa fie declarati nevinovati cei care nu au dat in acea persoana decedata si cel vinovat sa-si primeasca pedeapsa .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.