Decizie amânată la Universitatea Petroşani

Carmen Cosman

Scandalul de la Universitatea Petroşani a fost aplanat pentru moment, după ce conducerea instituţiei de învăţământ superior a decis să lase decizia în seama viitorului Senat, care va fi ales în luna februarie a acestui an.
Universitatea Petroşani nu se mai comasează, cel puţin deocamdată, cu Universitatea Tehnică din Cluj. O decizie în acest sens va putea fi luată de viitoarea conducere a instituţiei de învăţământ superior, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob  Ridzi, care a discutat cu toate părţile implicate în această problemă şi chiar cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Ridzi spune că interesul său în acest scandal nu trebuie privit, în nici un caz, drept o imixtiune în treburile Universităţii din Petroşani. „Am avut o discuţie cu domnul rector de la Cluj, despre situaţia de la Universitate, despre acea posibilă unificare a Universităţii din Petroşani cu Politehnica din Cluj. Din ce am văzut eu în discuţia pe care am avut-o, dumnealui este un om deschis, un om cu viziune. Lucrurile merg mai departe, şi la Petroşani, şi la Cluj. În acest moment, am înţeles că la Petroşani s-a decis să se respecte calendarul de alegeri, din luna februarie, pentru noul Senat şi noua conducere şi apoi vor continua discuţiile. (…) Decizia aparţine în exclusivitate celor de la Universitate”, a declarat primarul Tiberiu Iacob  Ridzi. În ceea ce priveşte concluziile întâlnirii cu ministrul Funeriu, primarul Petroşaniului a declarat că „ministrul a precizat că este autonomie universitară şi că universităţile hotărăsc ceea ce se va întâmpla mai departe. În acest moment, ministerul nu obligă pe cineva să facă vreo fuziune sau vreo unificare, dar există această perspectivă pe viitor”.
Scandalul de la Universitatea Petroşani a izbucnit la jumătatea lunii decembrie, după ce rectorul Emil Pop a decis ca instituţia pe care o conduce să se unifice cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, pe motiv că este singura şansă de salvare a acesteia. O bună parte a profesorilor a luat atitudine, susţinând că tradiţia învăţământului superior în Valea Jiului este pe cale să fie îngropată în acest fel.

One thought on “Decizie amânată la Universitatea Petroşani

  • 5 ianuarie 2012 la 3:48
    Legătură permanentă

    Solutia salvatoare pentru Universitatea Petrosani este desfintarea echipelor de rugby si fotbal (nu-i intereseaza pe studenti aceste echipe doar pe uni profesori)iar cu acesti bani sa mareasca valoarea in bani pentru bursele studentilor cu merite la invatatura (mai ales la traditionala Facultate de Mine),pentru a veni cat mai multi stunenti sa studieze la Universitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.