„Decimaţi”, dar medaliaţi

Ciprian Marinuţ

Componenţii echipei de lupte libere juniori I a CSS Hunedoara au cucerit titlul de vicecampioni naţionali, deşi au avut de suferit din cauza făţărniciei echipei gazdă a turneului final al Campionatului Naţional, desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Zalău.

Argint obţinut la… fotografie
Sportivii antrenaţi de Emil Nicoară şi Ioan Boca au fost devansaţi în clasament doar de Steaua Bucureşti, echipă în faţă căreia au pierdut, clar, cu scorul de 2-6. Luptătorii roş-albaştri au câştigat detaşat şi toate celelalte dispute, astfel că lupta pentru cele două locuri de podium s-a dat între echipele CSS Hunedoara, CSS Odorheiu Secuiesc şi CSM Zalău. Toate cele trei pretendente la podium au câştigat clar duelurile cu CSM Galaţi şi CSS Reşiţa care au fost ciuca bătăilor, iar în clasamentul final, au contat doar rezultatele directe între echipele cu pretenţii. CSS Hunedoara a câştigat cu 5-3 duelul cu CSS Odorheiu Secuiesc şi a remizat, scor 4-4, cu CSS Zalău. CSS Odorheiu a învins cu 5-3 pe CSM Zalău, dar pierduse cu hunedorenii, astfel că la final, cele trei grupări aveau punctaje egale. Departajarea s-a făcut… la fotografie, ca în cursele atletice, iar CSS Hunedoara a avut câştig de cauză, obţinând medaliile de argint şi titlul de vicecampioană naţională. Pe locul trei s-a clasat CSS Odorheiu Secuiesc, iar pe patru a fost CSM Zalău. „Noi am fost avantajaţi de numărul mare de victorii prin tuş şi de scorurile categorice obţinute de sportivii noştri în duelurile individuale”, a spus antrenorul Emil Nicoară. Fiecare duel între echipe s-a desfăşurat la opt categorii de greutate şi a constat în opt partide directe, în care se acorda câte un punct la victorie şi zero puncte în caz de înfrângere.

Ambiţionaţi de făţărnicia adversarilor
Evident, meciurile cu cel mai mare consum energetic şi emoţional au fost cu cele două contracandidate la medalii, CSS Odorheiu Secuiesc şi CSM Zalău. După 7-1 cu CSS Galaţi şi 8-0 (la masa verde) cu CSS Reşiţa, care nu a avut echipă completă, hunedorenii au întâlnit echipa din Zalău. „Sportivii şi antrenorii de la CSS Zalău au umblat cu tot felul de tertipuri şi manevre, pentru a ne învinge. Au luptat mârşav şi ne-au făcut viaţa grea, iar la final, echipa noastră era decimată, de lovituri interzise sau de epuizare. Totuşi, s-a obţinut numai un rezultat de egalitate, 4-4, deşi în mod normal ar fi trebuit să câştigăm cu 6-2. Lipsa de sportivitate a celor din Zalău i-a ambiţionat pe luptătorii noştri, iar în meciul cu CSS Odorheiu, s-au prezentat foarte bine şi au câştigat cu 5-3, deşi erau obosiţi după înfruntările cu cei din Zalău”, a povestit antrenorul Emil Nicoară
Succesul obţinut în actualul sezon este rodul unei munci de ani de zile şi demonstrează încă o dată valoarea şcolii hunedorene de lupte. „Componenţii echipei de acum sunt practic campionii naţionali de acum doi ani de la categoria cadeţi. Tot ei au fost pe locul trei şi anul trecut la categoria juniori I. De altfel, în ultimii 15 ani, echipele de la CSS Hunedoara au fost prezente pe podiumul campionatelor naţionale, fie la feminin, fie la masculin”, a spus antrenorul Emil Nicoară.
Lotul echipei hunedorene a avut următoarea componenţă: Mădălin Ivan, Alexandru Roman (ambii ctg. 50 kg), Sebastian Hanszi (ctg. 55 kg), Raul Truică (ctg. 60 kg), Robert Schneider (ctg. 66 kg), Radu Harabagiu (ctg. 74 kg), Andrei Anghel (ctg. 84 kg), Radu Plitea (ctg. 96 kg) şi Viorel Muntean (ctg. 120 kg).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare