Debutează la Campionatele Mondiale de Gimnastică­

Maria Ceplinschi (foto), una dintre speranțele gim­nas­ticii feminine ro­mâ­nești, se află în Ja­ponia, la Kitaky­u­shu, unde în­tre 18 și 24 octombrie va participa la primul campionat mondial din carieră. Tânăra spor­tivă este însoțită la competiție de an­tre­norul său, Lucian Sandu, coordonatorul principal al lotului feminin de la Deva.

Vrea să prindă finala
Maria va intra în concursul de calificări la in­dividual compus astăzi, în cea de-a șap­tea subdiviziune, iar antrenorii săi de la lotul na­țional de la Deva își doresc să prindă finala.
„Sperăm că Maria va ajunge în finala de la individual compus și apoi să se claseze pe un loc bun. Va concura alături de cele mai bune gimnaste, este încă mică, are și emoții. E si normal, dar cu cât va avea mai multe concursuri importante la care ea va participa emoțiile o să dispară”, declară antrenorul Lucian Sandu.
Maria Ceplinschi și antrenorul și Lucian Sandu au plecat în Japonia, alături de Marian Drăgulescu și de antrenorul lui, Ștefan Gal. Pentru cel mai titrat gimnast român, este cea de-a 14 prezență la una dintre cele mai importante competiții ale gimnasticii. Maria și Marian sunt singurii gimnaști români care au îndeplinit crite­riile de calificare pentru acest turneu.
Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din Japonia va fi pentru Marian ultima competiție din carieră, la finalul aces­tui an, sportivul se va retrage din ac­ti­vi­tate. El s-a calificat la competiția din Asia, în urmă cu o lună, când a ieșit câș­ti­gat medalia de aur la sărituri, la Cam­pio­natele Naționale de la București. Marian va concura în proba de sărituri, probă la care este multiplu medaliat mondial și european

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.