Sport

Debutantă, dar valoroasă

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a câștigat două medalii la Cupa Mondială de la Osijec

La 16 ani, debutantă la o etapă de Cupă Mondială, Ana Maria Bărbosu (foto) a avut multe emoții în finalele pe aparate de la competiția internațională care s-a desfășurat la Osijec (Croația). Ea și-a început exercițiul de la finala de la bârnă cu emoții și cu o ratare.

Alte etape de Cupă Mondială
Având cea mai mare dificultate (5.6), a reușit să câștige bronzul, cu 12.433 de puncte, fiind devansată de campioana mondială, Pauline Schaeffer (Germania, 13.366) și de Ana Derek (Croația, 13.133). În acceași finală, Silviana Sfiringu s-a clasat pe locul V, cu 11.800 de puncte. În finala de la sol, Ana Maria Bărbosu a repetat evoluția bună din calificări, a fost notată cu 13.333, punctaj cu care a câștigat medalia de aur. Medalia de argint a fost câștigată de Ana Derek (Croația 13.266 puncte) iar cea de bronz i-a revenit turcoaicei Uctas Sanli Goksu (12.800). Sâmbătă, Silviana Sfiringu a cucerit medalia de bronz în finala de la paralele, cu 12.466 puncte, medalia de aur revenind sportivei ungare Zoja Szekely (13.800 puncte), urmată pe po­dium de Sarah Voss (Germania, 12.800 puncte).
După concursul din Croaţia, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Koper (Slovenia, 16-19 iunie), Paris (Franţa, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie-2 octombrie) şi Mersin (Turcia, 7-9 octombrie).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura